22.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για την Μάχη της Ηλεκτρικής από τα ΕΛΤΑ

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για την Μάχη της Ηλεκτρικής από τα ΕΛΤΑ

 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς υπερασπιστές του εργοστασίου της Ηλεκτρικής Εταιρίας Αθηνών – Πειραιώς Α.Ε. στο Κερατσίνι, που στις 13 Οκτωβρίου 1944 απέτρεψαν την καταστροφή του από τα ήδη αποχωρούντα στρατεύματα κατοχής και εξασφάλισαν την ηλεκτροδότηση του δοκιμαζόμενου λαού της Αθήνας και του Πειραιά, με την έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Η Μάχη της Ηλεκτρικής».
Η σειρά γραμματοσήμων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Α.Ε., στο πλαίσιο της απόφασης της Διοίκησής της να ορίσει εφεξής την 13η Οκτωβρίου ως ημέρα μνήμης της Μάχης της Ηλεκτρικής, ως επίσημη αργία για την Επιχείρηση, και να διοργανώσει ιστορική έκθεση με τίτλο «Ετσι σώθηκε η Ηλεκτρική… Μια μάχη στην καρδιά της Απελευθέρωσης» (Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Αγίου Γεωργίου, Κερατσίνι, 12 Οκτωβρίου 2017 – 31 Ιανουαρίου 2018), η οποία ετέθη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Τα γραμματόσημα θα παρουσιάσει η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη, στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Κερατσίνι.
Τα γραμματόσημα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι 10 Οκτωβρίου 2018, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.
ολα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού, 100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. και τα φυλλαράκια που θα αποσυρθούν στις 10 Οκτωβρίου 2018.
Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα «Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας», αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ