19.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες για τον τουρισμό θα λαμβάνουν οι τουρίστες που θέλουν...

Αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες για τον τουρισμό θα λαμβάνουν οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα

 

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του ψηφιακού τουρισμού μέσω των νέων τεχνολογιών υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή, στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.
Το μνημόνιο αφορά τη δημιουργία ενός ψηφιακού οικοσυστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει και θα εντάσσει στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας, διαδικτυακές πύλες οι οποίες θα αφορούν τον τουρισμό, τον Πολιτισμό, την τουριστική εκπαίδευση, με στόχο το ενδιαφερόμενο κοινό, με την «μιας στάσης υπηρεσία» να λαμβάνει όλο το απαιτούμενο υλικό για την καλύτερη διοργάνωση του ταξιδιού του στην Ελλάδα. Οι δράσεις θα καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες ενός τουρίστα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ελλάδα, με ανάλυση δεδομένων οι οποίες θα μπορούν να προσφέρουν δυνατότητα εξερεύνησης για διάφορες μορφές τουρισμού, όπως ο εναέλιος ή ο υποβρύχιος τουρισμός που αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, ο θρησκευτικός τουρισμός κ.α.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στις δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε την υπουργό Τουρισμού για την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας, είπε η κυβέρνηση έχει συνείδηση ότι ο τουρισμός ο οποίος και μέσα στην κρίση έδειχνε θετικά βήματα, περνάει σε μια νέα εποχή όπου θα αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες, με στόχο αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τον τουρίστα. Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι μιλάμε για την αξιοποίηση των τελευταίων τεχνολογιών ώστε ο τουρίστας, είτε από το έξυπνο κινητό του είτε από το laptop του να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, πριν ακόμα πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. «Είχαμε υποχρέωση από κοινού να το κάνουμε» τόνισε κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ «και σε ένα χρόνο αυτό θα γίνει κτήμα όλων».
Η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον υπουργό ΨΗΠΤΕ κ. Παππά για την άψογη συνεργασία, κάνοντας λόγο για ένα εμβληματικό έργο το οποίο εντάσσει ηλεκτρονικά και τεχνολογικά και το υπουργείο Τουρισμού στην ψηφιακή εποχή. Πρόσθεσε ότι το έργο αποτελεί παρακαταθήκη καθώς έχει να κάνει με όλες τις υπηρεσίες του ΕΟΤ, την τουριστική εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες, με απώτερο στόχο οι τουρίστες να λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό για το προσεχές ταξίδι τους στην Ελλάδα από το σπίτι τους και να γνωρίζουν από πριν όλες τις ομορφιές που έχει να προσφέρει η χώρα μας στον επισκέπτη.
Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Ειδικότερα, ανέφερε ότι: «Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε γωνιάς της Ελλάδας αναδεικνύονται μέσα από εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, εικονικής πραγματικότητας, 3D και 4D και βιώνονται ως μοναδική εμπειρία από κάθε χρήστη της νέας ψηφιακής πλατφόρμας. Επιπλέον για πρώτη φορά, με εξειδικευμένα video games, ο χρήστης-επισκέπτης θα μπορεί να γνωρίσει την Ελλάδα με διαδραστικό, διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό τρόπο». Για το έργο σύντομα θα υπάρξει η έκδοση προκήρυξης και το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει ο ανάδοχος ώστε στην επόμενη τουριστική σεζόν να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα, πρόσθεσε ο κ. Ράλλης.
Συναντήσεις του ΓΓΕΕ, Λ. Κρέτσου, με τους πρέσβεις Γαλλίας, Μολδαβίας και Ινδίας
Συναντήσεις με τους πρέσβεις Γαλλίας, Μολδαβίας και Ινδίας, καθώς και εκπροσώπους Οργανισμών των συγκεκριμένων χωρών, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.
Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ενημέρωσης ξένων αντιπροσωπειών για τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το νέο νόμο για την ενίσχυση οπτικοακουστικών έργων, τα οποία παράγονται στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκε, επίσης, η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τα οπτικοακουστικά Μέσα.


Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρέσβη, Christophe Chantepy, ο οποίος συνοδευόταν από το Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, Mickael Hautchamp, το Σύμβουλο Πρεσβείας Β’, Tristan Dufes και την επικεφαλής του τμήματος Τύπου της Πρεσβείας, Ρένα Γιωτέλη.
Οι επαφές του Λευτέρη Κρέτσου συνεχίστηκαν με τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρέσβη της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Anatolie Vangheli, το Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου Μολδαβίας, Valeriu Jereghi, το Διευθυντή του Moldova Film Studio, Vasile Graur, τη Γραμματέα Β’ της Πρεσβείας, Cristina Ceban και την Πρόεδρο της Ενωσης Ελληνο-Μολδαβικής φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Svetlana Lisagor Vergis.
Στο πλαίσιο των ενημερώσεων, ο Γενικός Γραμματέας είχε, τέλος, συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Ινδίας στη χώρα μας, Shamma Jain.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ