27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑισχύλεια 2017: Βαδίζοντας προς την Ελευσίνα του 2021

Αισχύλεια 2017: Βαδίζοντας προς την Ελευσίνα του 2021

 

Με σταθερά και δυναμικά βήματα βαδίζει η Ελευσίνα στη μετάβασή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Σ’ αυτήν τη «σταθερή και αδιασάλευτη πορεία» -όπως αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Τσουκαλάς- το φεστιβάλ «Αισχύλεια» που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 43 χρόνια, γίνεται «η προμετωπίδα του πολιτισμού και εντάσσεται αρμονικά στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού οράματος για την πόλη».
«Φέτος, με την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021, τα «Αισχύλεια» έρχονται να δώσουν τη δική τους δροσερή πνοή στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας» δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ, το οποίο -όπως είπε- περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων που προβάλλουν τη νέα καλλιτεχνική παραγωγή, την ντόπια ερασιτεχνική δημιουργία μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
«Η καθιέρωση και η αναγνώριση των Αισχυλείων μας επιφορτίζει κάθε χρόνο με την ευθύνη να γινόμαστε καλύτεροι, να βελτιώνουμε τις συνθήκες για τους χιλιάδες επισκέπτες μας από το Θριάσιο, το λεκανοπέδιο της Αττικής και από το εξωτερικό. Δεν είναι κομπασμός, αλλά νομίζουμε πως η προσπάθεια τόσων χρόνων και τόσων ανθρώπων για την προώθηση του πολιτισμού, μας επιτρέπουν να ελπίζουμε στην προσέλευση όλο και περισσότερων Ευρωπαίων και όχι μόνο πολιτών» πρόσθεσε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ