Το «Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινκ στο ΜΜΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 12 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Aντερσεν», «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και η «Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον», τα μουσικά παραμύθια επιστρέφουν, αυτά τα Χριστούγεννα, για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μια νέα παραγωγή για μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινκ, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και διασκευή Στρατή Πασχάλη, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το Σάββατο 22, την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου.
Στον παραμυθένιο κόσμο του ονείρου και του μυστηρίου θα μας ταξιδέψουν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Αιμίλιος Χειλάκης που πρωταγωνιστούν στην παράσταση και πλαισιώνονται από τους μουσικούς της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, τους οποίους διευθύνει ο Πάνος Βλάχος που έχει αναλάβει επίσης την ενορχήστρωση.
Το «Γαλάζιο Πουλί» είναι ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου, γραμμένο από τον Βέλγο συγγραφέα Μωρίς Μαίτερλινκ (1862-1949, Νόμπελ λογοτεχνίας 1911), μια ονειροφαντασία με θέμα δύο αδελφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που αναζητούν το πουλί της ευτυχίας, ένα πτηνό παράξενο αλλά και θαυματουργό.
Μια νεράιδα θα τα συντροφεύσει σε αυτό το γεμάτο αλληγορικές περιπέτειες ταξίδι, σε μια μαγική ατμόσφαιρα, γεμάτη τοπία με πλάσματα μυστηριώδη και σαγηνευτικά πουλιά. Μια περιπλάνηση που συμβολίζει τη διαδικασία της ωρίμασης, το κυνήγι του ανέφικτου και την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας, που τελικά κρύβεται στα απλά πράγματα και κυρίως στη ζεστασιά της οικογενειακής αγάπης.
Στην παράσταση λαμβάνουν ακόμη μέρος οι χορευτές Ιωάννα Παλάσκα, Eλενα Τσικαλά, Γιούργκεν Κυριάκης και Neil Andrian Blakemore (Blake) καθώς και τα παιδιά Μάρθα και Αντώνης Λυκιαρδόπουλος. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Γιώργος Τέλλος, ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Φιλιώ Νικολαΐδη. Η παρουσίαση του «Γαλάζιου Πουλιού» εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» και αποτελεί συμπαραγωγή του ΜΜΑ και της «Λυκόφως».
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του «Oλοι μαζί μπορούμε». Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Τιμές εισιτηρίων: από 8 έως 30 ευρώ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ