16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Βερολίνο πρέπει να προετοιμαστεί για μια δύσκολη περίοδο επί των ημερών...

Το Βερολίνο πρέπει να προετοιμαστεί για μια δύσκολη περίοδο επί των ημερών του Ντόναλντ Τράμπ, κρίνει ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ

DECON 3

Η Γερμανία θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική, προσανατολισμένη στην Ασία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τράμπ αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, έκρινε σήμερα ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προειδοποιώντας ότι επίκειται μια δύσκολη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις μερικές ώρες μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου.
«Αυτά που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί, εθνικιστικοί τόνοι», επισήμανε ο Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, στην πρώτη επίσημη κυβερνητική αντίδραση της Γερμανίας στην ομιλία που εκφώνησε ο Τράμπ αμέσως μετά την ορκωμοσία του. «Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε.
Ο ίδιος ανέφερε πως ο Τράμπ ήταν «απόλυτα σοβαρός» στην ομιλία αυτή, κάτι που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τους στο πεδίο του εμπορίου και σε άλλα ζητήματα.
Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να ενωθούν προκειμένου να «υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», συμπλήρωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, αλλά ο Τράμπ έχει διαμηνύσει πως η κυβέρνησή του θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που η γερμανική βιομηχανία BMW σχεδιάζει να παράγει σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό και να εξάγει στην αμερικανική αγορά.
Μπ. Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ