19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

«Το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι»

ECON 10

«Ποδαρικό με νέα ψέματα από την κυρία Αχτσιόγλου!
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας και καταρρέουν οι ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Για μια ακόμη φορά, η διάδοχος του κ. Κατρούγκαλου επιχείρησε, στη γραμμή που χάραξε ο προκάτοχός της, με ψέματα και υποσχέσεις, να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα, που επιφυλάσσει ο Νόμος 4387/2016 για συνταξιούχους και εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα:
1. Με την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016, που ξεκίνησε στις 12.5.2016, όλες οι νέες συντάξεις, που θα εκδοθούν από τότε και μετά, θα είναι μεσοσταθμικά κατά 25% μικρότερες από ό,τι ίσχυε μέχρι τότε. Ουσιαστικά, δημιουργεί συνταξιούχους δυο ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει τις μεγαλύτερες μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην απονομή των συντάξεων. Εφεξής, συντάξεις στα 1.000 ευρώ θα είναι πλέον σπάνιες.
Εκτός, όμως, από τις μειώσεις των συντελεστών αναπλήρωσης, προβλέπεται και ένας επιπλέον κρυμμένος «κόφτης»: ο μηχανισμός προσαρμογής των αποδοχών με βάση την ετήσια μεταβολή των μισθών που ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για μηχανισμό, που – με βάση τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ – θα επιφέρει μια οριζόντια περικοπή της τάξης του 10% στο ανταποδοτικό τμήμα των συντάξεων.
2. Από την 1 Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη «εισφοροκαταιγίδα». Οι επιπτώσεις θα είναι εξοντωτικές, καθώς με την επιβολή εισφορών από 26,95% έως 37% «σκοτώνουν» την ελπίδα και το όνειρο κάθε Ελληνα για δημιουργία. Και, ταυτόχρονα, εξισώνει στη φτώχεια όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποτελώντας αντικίνητρο για όσους θέλουν να δουλέψουν και να πετύχουν.
Δυστυχώς, το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης το πληρώνουν σήμερα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι!
Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριακός Μητσοτάκης έχουν εναλλακτική πολιτική. Κίνητρα για ενίσχυση της δημιουργικότητας, μείωση της φορολογίας, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα. Ετσι ώστε να δημιουργούνται κάθε χρόνο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», δήλωσαν ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ