14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Ελλάδα

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Ελλάδα

ECON 3

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicine Agency) διεκδικεί η Ελλάδα. Το επίσημο αίτημα θα το υποβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον πρόεδρο του Οργανισμού, με τον οποίο θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου.
Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι ένας από τους δυο ευρωπαϊκούς οργανισμούς που εδρεύουν στο Λονδίνο (ο άλλος οργανισμός είναι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών) η έδρα των οποίων θα πρέπει να μεταφερθεί μετά το Brexit σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Η ελληνική πλευρά θα ξεκινήσει την Παρασκευή με ρηματική διακοίνωση προς τον Οργανισμό και στη συνέχεια θα θέσει το ζήτημα και στα άλλα ευρωπαϊκά όργανα.
Την έδρα του Οργανισμού διεκδικούν, επίσης, η Πορτογαλία, η Δανία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Σουηδία και οι προοπτικές να μεταφερθεί στην Ελλάδα είναι καλές, καθώς υπάρχει, όπως είπε ο κ Κατρούγκαλος, θετική εικόνα στην Ευρώπη για το ελληνικό φάρμακο.
Θα δώσουμε τη μάχη μας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, σημείωσε ο αν. υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ