Στο σφυρί σπίτια-κρυψώνες εμπόρων ναρκωτικών, ράντσο, πολυτελή διαμερίσματα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 24 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κατοικίες που διαθέτουν πισίνες και σήραγγες με οδούς διαφυγής, ένα ράντσο μέσα σε αγρόκτημα που εκτείνεται σε στρέμματα γης και ένα πολυτελές διαμέρισμα με φρικαλέο παρελθόν περιλαμβάνονταν στις 27 ιδιοκτησίες που οι μεξικανικές αρχές κατέσχεσαν από εμπόρους ναρκωτικών και άλλους, οι οποίες βγήκαν σε πλειστηριασμό την περασμένη Κυριακή.
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δεσμεύτηκε ότι τα έσοδα από τον πλειστηριασμό των ιδιοκτησιών και της γης, που κατασχέθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, θα δοθούν για να βοηθηθούν περιθωριοποιημένες κοινότητες που ζουν στη φτωχή και σπαρασσόμενη από τη βία πολιτεία Γκερέρο.
Στα διαμερίσματα που βγήκαν σε πλειστηριασμό την περασμένη Κυριακή περιλαμβάνεται ένα που ανήκε στον αρχηγό ενός καρτέλ ο οποίος σκοτώθηκε εκεί μέσα.


Πέρα από την απόκτηση ενός περιουσιακού στοιχείου, οι αγοραστές θα κάνουν και μια φιλανθρωπική πράξη βοηθώντας αυτούς που χρειάζονται υποστήριξη «γιατί υποφέρουν από τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο Λόπες.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ