Στις 27 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 18 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

 

Τα θέματα της καταπολέμησης του παραεμπορίου και της εκδίκασης της υπόθεσης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 27 Φεβρουαρίου 2018, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, με το νέο γενικό γραμματέα του Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Δημήτρη Αυλωνίτη.
Ακόμη, οι έμποροι ζήτησαν ενίσχυση για την εξαγωγική δραστηριότητα, βελτίωση στο πλαίσιο της επαγγελματικής στέγης, γενίκευση της εμπορικής χωροταξίας με έμφαση στην δράση της ΕΣΕΕ «Open Malls» και επανεξέταση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων διότι, σύμφωνα με τους εμπόρους, δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην αγορά. Επιπλέον, συζητήθηκε ο κώδικας δεοντολογίας και ο προγραμματισμός clustering και Logistics στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και η απαραίτητη για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας αναβάθμιση των ΜμΕ επιχειρήσεων.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, τόσο ο κ. Αυλωνίτης όσο και ο κ. Κορκίδης, συμφώνησαν να υπάρχει «ανοιχτός δίαυλος» επικοινωνίας ανάμεσα στην γενική γραμματεία και στην ΕΣΕΕ και συνεχής συνεργασία για την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων της ΜμΕ ελληνικής επιχείρησης. Μάλιστα, μετά από πρόταση της γενικής γραμματείας Εμπορίου, θα πραγματοποιηθεί συνεργασία ανάμεσα στην ΓΓΕ και στο ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ με σκοπό την δημιουργία data ανοικτών δεδομένων και με στόχο την αναπτυξιακή πολιτική. Η ΕΣΕΕ, τέλος, ενημέρωσε για το συνέδριο που προγραμματίζει τον Απρίλιο με θέμα τον ορισμό και τον αναπτυξιακό ρόλο της μικρομεσαίας επιχείρησης σε Ελλάδα και Ευρώπη και ζήτησε την συμμετοχή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.


Ο κ. Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «Η ΕΣΕΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, αναζητά από την εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση και επίμονα προτείνει στην γενική γραμματεία Εμπορίου, με τις τεκμηριωμένες θέσεις της, να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα αποτελεί την αναγκαία εθνική πολιτική της Χώρας μας για τις ΜμΕ, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δυστυχώς, έχουμε πολλά ανοικτά θέματα, αλλά ευτυχώς είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο και ελπίζουμε σε μία διαρκή συνεργασία με το γενικό γραμματέα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε από κοινού τα απαραίτητα στηρίγματα, για το μέλλον της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό, οι Ελληνες έμποροι ως παραδοσιακή μεσαία τάξη θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά και όχι πίσω, θέλουμε λοιπόν την γενική γραμματεία Εμπορίου και γενικότερα το υπουργείο Οικονομίας να μας ακολουθήσει στη προσπάθειά μας να ισχύσουν κανόνες «Fair Play» στην ελληνική αγορά».