22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην 69η θέση η Ελλάδα στις ταχύτητες Ιντερνετ, σε παγκόσμιο επίπεδο

Στην 69η θέση η Ελλάδα στις ταχύτητες Ιντερνετ, σε παγκόσμιο επίπεδο

ECON 5

Στην 69η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα ως προς τις ταχύτητες του Διαδικτύου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet Report» για το 3ο τρίμηνο του 2016.
Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Νορβηγία. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία αντίστοιχα. Ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου με τις υψηλότερες ταχύτητες στο Ιντερνετ βρίσκονται και 4 ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία – στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Νότια Κορέα παρέμεινε σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα με τις μεγαλύτερες ταχύτητες καθώς η μέση πραγματική -και όχι ονομαστική- ταχύτητα φτάνει τα 26,3Mbps, ενώ το Χονγκ Κονγκ έχει 20,1Mbps και η Νορβηγία 20Mbps.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 69η θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι επιδόσεις φτάνουν τα 6,9Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. Οπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, με 10Mbps το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15Mbps και άνω μόλις το 3%.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρώτη στο ταχύτερο Ιντερνετ είναι η Νορβηγία με μέση ταχύτητα τα 20Mbps, δεύτερη η Σουηδία με 19,7Mbps και τρίτη η Ελβετία με 18,4Mbps. Η Ελλάδα και οι Κύπρος είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες με τις πιο αργές ταχύτητες στο Ιντερνετ, με τη δεύτερη να βρίσκεται οριακά σε χειρότερη θέση από τη χώρα μας, με επίδοση 6,7Mbps.
Φανή Καμπάση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ