26.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣε δημοπρασία η ασφάλεια ζωής και αναπηρίας του Χίτλερ

Σε δημοπρασία η ασφάλεια ζωής και αναπηρίας του Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη γενοκτονία τουλάχιστον 5,5 εκατ. Εβραίων, είχε ασφαλιστική κάλυψη ζωής και αναπηρίας, όπως αποδεικνύεται από ένα αντίγραφο του ασφαλιστηρίου που δημοπρατείται αυτή την εβδομάδα.
Ενα αντίγραφο της ασφάλισης ζωής και αναπηρίας του Αδόλφου Χίτλερ, που εκδόθηκε από τη Deutsche Verlagswerke Strauss, την Vetter & Co, δημοπρατείται στο Alexander Historical Auctions, το οποίο περιγράφει τον εαυτό του ως «κορυφαίο δημοπράτη με ιστορικά πολύτιμα ιστορικά έγγραφα, στρατιωτικά έγγραφα από όλες τις συγκρούσεις και κειμήλια». Ο οίκος δημοπρασιών, ο οποίος εδρεύει στο Τσέζαπικ Σίτι του Μέριλαντ, σημειώνει ότι η εταιρεία που εξέδωσε την ασφάλιση ήταν πιθανό να είναι εβραϊκή.
Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που περιλαμβάνει τη γέννηση του Χίτλερ, στις 20 Απριλίου 1889, και το επάγγελμα του «Schriftsteller» ή «συγγραφέας», ασφαλίζει τον Χίτλερ από θάνατο ή αναπηρία λόγω ατυχήματος. Η πολιτική, η οποία αναλήφθηκε από την Aachen-Leipzig Bank, θα είχε καταβάλει μεταξύ 2.000 Reichsmarks και 6.000 Reichsmarks στην περιουσία του Χίτλερ. Το Reichsmark ήταν το νόμισμα στη Γερμανία από το 1924 έως το 1948. Ενα μόνο Reichsmark ήταν αρχικά ίσο με περίπου 1,29 δολάρια, σύμφωνα με πηγές, αλλά η αξία του νομίσματος άλλαξε με την πάροδο του χρόνου.
«Η πολιτική επίσης δεν καλύπτει ειδικά τη σύφιλη, την επιληψία, τα παραληρήματα και την λιποθυμία» αναφέρει η περιγραφή της δημοπρασίας, προσθέτοντας ότι το έγγραφο χρονολογείται κάποια στιγμή γύρω στο 1927.
Δεν υπάρχουν τρέχουσες προσφορές για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά η δημοπρασία υπολογίζει ότι θα πωληθεί για 3.000 έως και 5.000 δολαρίων.
Την περασμένη εβδομάδα, το Alexander Historical Auctions ανακοίνωσε ότι θα δημοπρατήσει επίσης το τελευταίο μήνυμα που έγραψε ποτέ ο Χίτλερ.
«Θα μείνω στο Βερολίνο για να συμμετέχω με αξιέπαινο τρόπο στην αποφασιστική μάχη για τη Γερμανία και να δώσω το καλό παράδειγμα σε όλους όσους απομένουν», δήλωσε ο αρχηγός του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 24 Απριλίου, 1945, σε επιστολή προς τον στρατάρχη Φέρντιναντ Σχόρνερ: «Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσω τη Γερμανία την καλύτερη υπηρεσία».
Η επιστολή γράφτηκε μια εβδομάδα πριν ο Χίτλερ αυτοκτονήσει με ένα χάπι υδροκυανίου και αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι στις 30 Απριλίου 1945. Η σύζυγός του, Εβα Μπράουν, αυτοκτόνησε την ίδια μέρα, παίρνοντας ένα χάπι με υδροκυάνιο.
Η ελάχιστη προσφορά για την επιστολή του Χίτλερ είναι 30.000 δολάρια και αναμένεται να φτάσει ένα ποσό της τάξης των 60.000 με 80.000 δολαρίων.
«Δεν υπάρχουν άλλες γραπτές αποδείξεις ότι ο Χίτλερ δήλωσε την πρόθεσή του να παραμείνει και να πεθάνει στο Βερολίνο όπου μπορούσε εύκολα να εντοπιστεί, δήλωσε ο πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών, Μπιλ Παναγόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Sun. «Αυτό είναι ουσιαστικά το σημείωμα αυτοκτονίας του Χίτλερ».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ