23.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠ. Τζεντιλόνι: «Αν χρειαστεί προσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής μας θα το πράξουμε,...

Π. Τζεντιλόνι: «Αν χρειαστεί προσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής μας θα το πράξουμε, αλλά χωρίς να βάλουμε τροχοπέδη στην ανάπτυξη»

DECON 1

«Αν χρειαστεί προσαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής μας θα το πράξουμε, χωρίς όμως να βάλουμε τροχοπέδη στην ανάπτυξη, αλλά με τρόπο που να βοηθήσει την ανάπτυξη αυτή», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του αναφερόμενος στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
O Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως θεωρεί ότι «η αυστηρότητα του μηδέν κόμμα κάτι δεν έχει νόημα», αλλά «η κυβέρνησή (του) θα συνεργασθεί, τους ερχόμενους μήνες, με την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Παράλληλα, τόνισε ότι θα μιλήσει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «διότι πιστεύει ότι στις Βρυξέλλες κατάλαβαν τί συνέβη στην Ιταλία». Η άμεση αναφορά του Πάολο Τζεντιλόνι είναι στις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την κεντρική Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, στο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας και στις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις, αλλά και στην τραγωδία της χιονοστιβάδας που προκάλεσε την κατάρρευση του ξενοδοχείου Rigopiano, με απολογισμό 23 αγνοούμενοι, 6 νεκροί και 11 διασωθέντες.
Οπως είχε τονίσει και κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο την περασμένη Tετάρτη, ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε απόψε ότι δεν μπορεί να δεχθεί "την ιδέα ότι υπάρχει υπερ-ευελιξία στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό, και υπερ-ακαμψία σχετικά με την δημοσιονομική πολιτική», διότι «δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη με δυο διαφορετικές ταχύτητες».
Σε ό,τι αφορά την πρώτη ομιλία του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, ο Τζεντιλόνι είπε ότι «δεν περίμενε κάτι το διαφορετικό» και πως «ο προστατευτισμός δεν αποτελεί λύση», αλλά δεν νομίζει, πάντως, ότι οι ιταλοαμερικανικές σχέσεις πρόκειται να αλλάξουν. «Οι μετανάστες δεν πρέπει μόνον να απωθούνται, αλλά και να τυχαίνουν υποδοχής, σεβόμενοι, βέβαια, τους κανόνες», συμπλήρωσε.
Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενισχυθούν οι εξουσίες της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και ότι θα ορισθεί ειδικός επίτροπος ο οποίος θα πρέπει να ελέγχει τις διαδικασίες ανοικοδόμησης στις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ