14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠετυχημένο το 2016 για την ICAP Group με έσοδα ρεκόρ

Πετυχημένο το 2016 για την ICAP Group με έσοδα ρεκόρ

ECON 12

Βελτίωση σημείωσαν τα έσοδα του Ομίλου ICAP Group το 2016 και τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα έσοδα έφτασαν τα 64,41 εκατ. ευρώ, που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του, πετυχαίνοντας αύξηση 1,3 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του 2015. Αντίστοιχα, αυξήθηκαν και τα κέρδη EBITDA κατά 2,6%.
Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο 2016, ιδιαίτερη μνεία χρήζει στον Τομέα Επιχειρηματικής Πληροφόρησης που εξυπηρέτησε πάνω από 100.000 Business Reports με αυξημένο ποσοστό ακρίβειας, ενώ αύξησε το μερίδιό του στον χώρο “Marketing & Sales Services ” με το προϊόν Hoovers. Επίσης διατήρησε την ηγετική του θέση στον Χρηματοπιστωτικό χώρο με σημαντικά νέα έργα για την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ και την Παγκρήτια Τράπεζα. Στην ελληνική αγορά παρουσιάστηκαν με επιτυχία τα νέα προϊόντα Industry Rating (προβλεπτικός δείκτης που διαβαθμίζει τον κίνδυνο και τις αναπτυξιακές προοπτικές των κλάδων της οικονομίας) και δείκτης PAYDEX (που αποτυπώνει βασισμένος στα στοιχεία του Trade Exchange, τον χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων του πελάτη) και παράλληλα η υπηρεσία On Line Trade Exchange εμπλουτίστηκε με στοιχεία συναλλαγών από τον στρατηγικό συνεργάτη της ICAP, Dun & Bradstreet.
Σημαντική πρόοδο σημείωσε και ο Τομέας Μanagement Consultants καθώς επέκτεινε την επιτυχημένη συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς για το Πρόγραμμα Πιστότητας “yellowday”.
Ειδική αναφορά αξίζει και στην απόδοση των People and Employment Solutions που ηγούνται στις αγορές Επιλογής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και δανεισμού Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και Contact Center ιδιαιτέρως δε για τις outsourcing υπηρεσίες που ευρέως διαθέτει τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές. Τέλος, σημειώνεται ότι η θυγατρική μας Κύκλος Α.Ε. με πλέον των 20 ετών εμπειρίας συνεχίζει να είναι νούμερο 1 ή 2 σε κατάταξη αποτελεσματικότητας στη Διαχείριση Απαιτήσεων σε όλους τους μεγάλους πελάτες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Παράλληλα, το 2016 η ICAP Group έλαβε σημαντικές διακρίσεις. Ενδεικτικά, ξεχώρισε ως Superbrand στην Ελλάδα, από τον ομώνυμο διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό ενώ έλαβε δύο βραβεία στα Greek Exports Awards στις κατηγορίες «Top Services Company» και «Top Export Assistance Application/IT System» για το Risk.Eye και το findbiz. Παράλληλα, η ICAP Group απέσπασε το χρυσό βραβείο στα Business IT Excellence Awards, στην κατηγορία “Εξειδικευμένες Εφαρμογές σε επιχειρηματικούς κλάδους” για το Risk.Eye ενώ η ICAP Training Solutions κατέκτησε για 3η χρονιά, το GOLD βραβείο στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Πωλητών» στα πλαίσια του Διαγωνισμού Sales Excellence Awards. Επιπλέον, η κοινότητα GREEN ANGELS τιμήθηκε με δύο silver βραβεία, στα «Hellenic Responsible Business Awards» και στα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον».
Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που το 2016, μέσα σε μια τόσο δύσκολη για την χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους. Για το 2017 διατηρούμε την αισιοδοξία μας, θέτοντας στόχο την επίτευξη εσόδων 71,5 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 11%. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις εταιρείες – πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό μας, που αριθμεί 1.300 άτομα για τα μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του ομίλου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ