31.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε «κλειδιά» για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Πέντε «κλειδιά» για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Surefire-Success-Secrets-for-Achieving-Your-Goals-and-Dreams

Προϋποθέσεις η δεύτερη αξιολόγηση, η μείωση των φόρων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας απ’ τις τράπεζες, σύμφωνα με τη Eurobank

Την δέσμευση της Eurobank για χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών σχεδίων με καλές προοπτικές, επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης επιτελικών στελεχών της Eurobank στην Θεσσαλία.
«Εχω επανειλημμένα δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε εμάς ένα γερό επιχειρηματικό σχέδιο, βασισμένο σε μια καλή ιδέα, σε ρεαλιστικό businessplan, με καλές προοπτικές και να μην βρούμε ένα τρόπο να το χρηματοδοτήσουμε» τόνισε ο Φωκίωνας Καραβίας και πρόσθεσε: «Εχουμε σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών και για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μέλλοντος. Η δέσμη αυτή, καλύπτει κατ’ αρχάς τις πιο βασικές τραπεζικές ανάγκες με την Κάρτα Αγρότη και τον προνομιακό λογαριασμό αγροτών, στον οποίο μπορούν να πιστώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις. Περιλαμβάνει ακόμα τη δημιουργία Αγροτικών Κέντρων που θα παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του Αγρότη και τη συμμετοχή σε όλα τα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και προγράμματα για νέους αγρότες, με προνομιακούς όρους».
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις που αφορούν στην οικονομία και στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank σημείωσε ότι «κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες, όμως η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. Αδικούμε τον εαυτό μας και τις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας εάν σταματήσουμε τώρα. Για να επιστρέψουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις».
Οι προϋποθέσεις αυτές, κατά τον κ. Καραβία αφορούν:
– Πρώτον, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες.
– Δεύτερον, τη διασφάλιση εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος, της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, ταυτόχρονα με τη διαχείριση της κληρονομιάς της κρίσης – το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Στην ίδια εκδήλωση, οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία επίσης να παρακολουθήσουν τον επικεφαλής οικονομολόγο της Eurobank, δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο, στην παρουσίαση μελέτης με τίτλο «Διεθνής Οικονομία και Ελλάδα: Προκλήσεις, Προοπτικές και Ευκαιρίες».
Ο διευθύνων σύμβουλος και το κλιμάκιο της διοίκησης της Eurobank, διαβεβαίωσαν τους πελάτες, ότι στόχος είναι η μέγιστη συμβολή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, στο πλευρό της κοινωνίας και των πελατών, με σεβασμό στις ανάγκες τους και λύσεις στα προβλήματά τους, καθώς και των εργαζομένων που αποτελούν το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα του ομίλου.
Στο κλιμάκιο της Eurobank συμμετέχουν επίσης: Οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης, οι γενικοί διευθυντές, Ιάκωβος Γιαννακλής, Αθηνά Δεσύπρη και άλλα ανώτατα στελέχη της διοίκησης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η διοίκηση της Eurobank είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ