Νομοσχέδια έως την Παρασκευή στη Βουλή, αντιδρά η αντιπολίτευση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 4 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Το Προεδρείο της Βουλής αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά το νομοθετικό έργο έως την Παρασκευή. Αντιδράσεις από Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. Εν αναμονή της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το νομοθετικό της έργο αναμένεται να συνεχίσει η Βουλή των Ελλήνων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης στη Διάσκεψη των Προέδρων, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το επίσημο αίτημα προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Το Προεδρείο της Βουλής προχωρά κανονικά το νομοθετικό έργο, δρομολογώντας την κύρωση τεσσάρων νομοσχεδίων έως την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, που επικαλείται το skai.gr.
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Ποινικούς Κώδικες
Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια ενημέρωση που έγινε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προκειμένου να γίνουν εκλογές στις 7 Ιουλίου, όπως είχε ανακοινώσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τότε ο πρωθυπουργός πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου.


Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές εργασίες, δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
«Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν έπρεπε να ανοίξει και άνοιξε μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς», δήλωσε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα, τον δρόμο της αποχής αναμένεται να ακολουθήσουν και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΚΙΝΑΛ), ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε τις σχετικές διαδικασίες ως «απαράδεκτες».
Από την πλευρά του, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έχει όλες τις αρμοδιότητες όσο η Βουλή είναι ανοικτή» και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «θέλει να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναστολή».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, το βράδυ των ευρωεκλογών, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Πηγή Sputniknews.gr