15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜια παράσταση ...δώρο από το ΚΘΒΕ για την αγορά παστεριωτή μητρικού γάλακτος...

Μια παράσταση …δώρο από το ΚΘΒΕ για την αγορά παστεριωτή μητρικού γάλακτος για το Ιπποκράτειο

ECON 6

Με «Το Δώρο», μια παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στην προσπάθεια για αγορά παστεριωτή, ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και στη Θεσσαλονίκη, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μωρών της Βόρειας Ελλάδας.
Η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος της χώρας για δότριες μητέρες λειτουργεί στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας. Το Ηλιτόμηνον, το Ελληνικό μέλος του δικτύου οργανώσεων γονέων που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), έχει ξεκινήσει προσπάθεια για αγορά παστεριωτή, ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και στη Θεσσαλονίκη.
«Για τα πρόωρα ή άρρωστα μωρά που δεν έχουν γάλα της δικής τους μητέρας η καλύτερη επιλογή είναι το γάλα δότριας μητέρας, παστεριωμένο και διατηρημένο στις κατάλληλες συνθήκες σε Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος», τονίζεται -μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωση.
Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1). Το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 ευρώ) θα είναι η συνεισφορά του κοινού σε αυτόν τον σκοπό, καθώς θα διατεθεί για την αγορά του παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α’ Νεογνολογική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών Α.Π.Θ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ