16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΚ. Κρέτσου : Είμαι χαρούμενη που η χρηματοδότηση της ΕΕ πάει σε...

Κ. Κρέτσου : Είμαι χαρούμενη που η χρηματοδότηση της ΕΕ πάει σε ένα εξαιρετικό έργο , το Σιδηροδρομικό Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου πεδίου

 

Το Σιδηροδρομικό Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου πεδίου, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που μελέτησε και κατασκεύασε η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., επισκέφτηκε και επιθεώρησε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ κα Κορίνα Κρέτσου την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2018, με την παρουσία της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ.
Η Επίτροπος της ΕΕ αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του έργου για την Ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι είναι χαρούμενη για το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ είχε τόσο καλά αποτελέσματα. Η κ. Κρέτσου  εξέφρασε δημοσίως τα συγχαρητήρια της προς την Ελλάδα για τις επιτυχείς προσπάθειες που καταβάλλει στον τομέα ανάπτυξης νέων υποδομών .


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επίσης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους τονίζοντας ότι με έργα σαν αυτό του Θριασίου η θέση της χώρας μας στην αγορά των διεθνών μεταφορών και των logistics γίνεται ακόμη ισχυρότερη.
Κατόπιν, όλοι οι επίσημοι επιβιβάστηκαν σε ηλεκτρικό τρένο και μετέβησαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου, χρησιμοποιώντας την νέα υποδομή που κατασκεύασε η ΕΡΓΟΣΕ.
Στον Σταθμό Λιανοκλαδίου, την αμαξοστοιχία υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ.  Κώστας Μπακογιάννης και αντιπροσωπείες τοπικών αρχών.
Ακολούθησε παρουσίαση του έργου της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα-Δομικός από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Διονέλη.


Ολη η εκδήλωση στο Θριάσιο και στον Σταθμό Λιανοκλαδίου διοργανώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ με απόλυτη επιτυχία.Οπως τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούρδας, σε επόμενη εκδήλωση που θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε και  την ολοκλήρωση όλης της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Θεσσαλονίκη, που θα κάνει δυνατή την δρομολόγηση τρένων που θα κάνουν την συνολική διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε περίπου 3,5 ώρες.
Μαζί με την Επίτροπο, τις εγκαταστάσεις του Θριασίου Πεδίου  επισκέφθηκαν και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής η Ειδική Γραμματέας κ. Ευγενία Φωτονιάτα, βουλευτές, κλπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ