22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και η αύξηση των εξαγωγών υποδεικνύουν ανάκαμψη της...

Η ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και η αύξηση των εξαγωγών υποδεικνύουν ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το δ’ τρίμηνο

DECON 3

Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδό τους τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια και ενισχύοντας τη συνολική βιομηχανική παραγωγή, που αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Τα στοιχεία, που δημοσιοποίησαν η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία και το υπουργείο Οικονομίας, επαναβεβαιώνουν τις προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη το τέταρτο τρίμηνο του 2016 μετά τη σημαντική επιβράδυνση του τρίτου τριμήνου λόγω των ασθενέστερων εξαγωγών.
«Η Νέα Χρονιά ξεκίνησε και κάποια, μάλλον θετικά, νέα» σχολίασε ο Κάρστεν Μπρζέσκι, οικονομολόγος της ING, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν περαιτέρω ένδειξη ότι ενισχύθηκε η δυναμική της οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα τον Νοέμβριο, σημειώνοντας άνοδο 0,4%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Η τιμή ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από την αύξηση κατά 0,6% που ανέμεναν οι αναλυτές και οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,9% τον Νοέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Μάιο του 2012. Αναλυτές και οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση 0,5%.
«Το αδύναμο ευρώ βοηθά τους Γερμανούς εξαγωγείς» σχολίασε αναλυτής της Helaba.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,5%, που ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Ιούνιο του 2014 και πάνω από την πρόβλεψη για αύξηση κατά 0,2%.
Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 21,7 δισ. ευρώ από τα 20,6 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Η τιμή του Νοεμβρίου είναι υψηλότερη από την πρόβλεψη των αναλυτών για 21,2 δισ. ευρώ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ