36 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕργο πνοής η ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Εργο πνοής η ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

ECON 8

Οι θέσεις του Δήμου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Εργο πνοής για τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, αλλά και για ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, αποτελεί η ανάπλαση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.
Την ανάπλαση θα χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας 800 χιλιάδες ευρώ, με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Αρης Βασιλόπουλος.
Οπως δήλωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βασιλόπουλος, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν τέσσερα βασικά σημεία. Τις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις δέντρων, θάμνων και φυτών. «Μιλάμε για περίπου 5 χιλιάδες φυτά και 3 χιλιάδες δέντρα. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί φυτώριο τροφοδότησης για την συντήρηση και την αναβάθμιση του άλσους, ενώ θα γίνουν αναχωματώσεις, όπου η ποιότητα του χώματος δεν είναι καλή, καθώς και χώροι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης».
Στόχος της ανάπλασης, πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση του άλσους, είναι και η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση.
Οπως επισήμανε ο κ. Βασιλόπουλος, οι εργασίες υπολογίζεται να ξεκινήσουν στους επόμενους έξι μήνες, με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών ζητημάτων, ενώ οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν ύστερα από ένα εξάμηνο. «Υπολογίζεται ότι σε περίπου έναν χρόνο από τώρα η ανάπλαση του άλσους θα έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο Δήμαρχος.
Αναφερόμενος στα οφέλη από την ανάπλαση του άλσους, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος επισήμανε, ότι το αστικό πράσινο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων ως χώρος αναψυχής για τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της ποιότητας ζωής.
«Εκτός από τη μελέτη ανάπλασης, ο Δήμος στοχεύει εντός του 2017 να δημιουργήσει ένα νέο αναψυκτήριο στη θέση του παλιού, καθώς και ποδηλατόδρομο και τρεις νέες παιδικές χαρές, καθώς επίσης να αναβαθμίσει τον ηλεκτροφωτισμό. Μέσα σε ενάμιση χρόνο θα αλλάξει η εικόνα του άλσους και πέρα από έναν χώρο πρασίνου θα είναι και χώρος αναψυχής για τις οικογένειες. Θα είναι ένας χώρος πρασίνου με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλους τους επισκέπτες».
Σχετικά με το γήπεδο Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) που γειτνιάζει με το άλσος, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
«Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει σαφείς θέσεις υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου βρίσκονταν και την ίδια στιγμή, προκειμένου να γίνει αυτό με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία της πόλης, έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις», τόνισε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα «παρότι έχουμε συκοφαντηθεί και συνεχίζουμε να συκοφαντούμαστε», είπε χαρακτηριστικά. «Από εκεί και πέρα η πρώτη διαφωνία που είχαμε ήταν ότι δεν θέλαμε να αφαιρεθεί τμήμα δασικής έκτασης για τη δημιουργία του γηπέδου, γι’ αυτό και προσφύγαμε στο ΣτΕ» τονίζει ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι «ζητάμε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα».
«Πρώτον, ζητήσαμε το νέο σχέδιο του γηπέδου να μειωθεί σε ύψος, ώστε να υπάρχει ομαλή γειτνίαση με το άλσος και τον προσφυγικό συνοικισμό που είναι δίπλα. Με 28 μέτρα ύψους αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής», είπε και πρόσθεσε: «Δεύτερον, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας για το γειτνιάζον άλσος, τρίτον να υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης, γιατί έχουμε ζήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση κάθε φόρα που είχαμε αγώνα και τέταρτο, πολύ σοβαρό, είναι οι χώροι στάθμευσης. Εχουμε μία κατά παρέκκλιση της γενικής ισχύουσας νομοθεσίας. Το νέο γήπεδο προβλέπει μόνο 180 θέσεις στάθμευσης, ενώ με βάση την γενική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 θέσεις, ώστε οι επισκέπτες να παρκάρουν με τάξη τα αυτοκίνητά τους».
Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος έθεσε ακόμα έναν όρο για την δημιουργία του γηπέδου, που είναι το μέλλον του ερασιτέχνη της ΑΕΚ, που, όπως είπε, δεν προβλέπεται η προπόνησή του στο νέο γήπεδο.
Θ. Μέτσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ