18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕννέα εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε 150 Δήμους για έργα βιώσιμης αστικής...

Εννέα εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε 150 Δήμους για έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας

ECON 2

«Η χώρα αποκτά ένα συμπαγές αναπτυξιακό πλαίσιο και ένα νέο πεδίο για τη βιώσιμη ζωή» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια εσπερίδας για την ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε «γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για τις παθογένειες και τα κληρονομημένα προβλήματα σε σχέση με το χωρικό σχεδιασμό».
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εθνικό χωρικό σχεδιασμό, με βάση το οποίο οι Δήμοι θα προχωρήσουν στη σύνταξη των πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων για το σύνολο της επικράτειας.
Επιπλέον, έκανε λόγο για αναμενόμενη ώθηση στο Κτηματολόγιο, με την προκήρυξη 32 μελετών, εκ των οποίων οι 18 αναμένεται να υπογραφούν σύντομα, όπως είπε, καθώς και η ενοποίηση του Κτηματολογίου και των Υποθηκοφυλακείων σε έναν ενιαίο φορέα.
Σημαντική μεταρρύθμιση, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό ΠΕΝ, αποτελεί επίσης η ανάρτηση των δασικών χαρτών, απαραίτητη για τη σύνταξη του εθνικού χωρικού σχεδιασμού, καθώς επίσης και η σύνταξη του θαλάσσιου χωρικού σχεδιασμού, με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση της ασφάλειας δικαίου.
Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη συνδυασμένη δράση των χωρικών σχεδιασμών με τις μεταφορές, κάτι το οποίο, όπως τόνισε «θα δημιουργήσει μία εξαιρετική προοπτική για πιο δημοκρατικό, συμμετοχικό σχεδιασμό για τα δημόσια έργα και τις μεταφορές».
Τέλος, όπως είναι γνωστό, διατίθενται 9 εκατ. ευρώ σε 150 Δήμους μέσω του Πράσινου Ταμείου, για έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Ηλίας Παλιαλέξης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ