19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕκτακτα καιρικά φαινόμενα και διαχείριση απορριμμάτων στο επίκεντρο της συνάντησης του αν....

Εκτακτα καιρικά φαινόμενα και διαχείριση απορριμμάτων στο επίκεντρο της συνάντησης του αν. υπουργού ΠΕΝ με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού

ECON 8

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Θεσσαλονίκης, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε το Γ’ Σώμα Στρατού και συναντήθηκε με τον νέο Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Δημήτρη Μπίκο, στον οποίο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη γενικότερη λειτουργία του Γ’ Σώματος Στρατού και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας, όπως είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρών και άλλων έκτακτων φυσικών φαινομένων, καθώς και οι πιλοτικές δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, η συμμετοχή τους σε ενημερωτικές δράσεις και σε πιλοτικά έργα διαλογής στην πηγή, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Τη συνάντηση απασχόλησε και η υποστήριξη, από την πλευρά του Γ’ ΣΣ, των δράσεων και των υποδομών φιλοξενίας του προσφυγικού. Ο Αν ΥΠΕΝ, στο πρόσωπο του νέου Διοικητή, ευχαρίστησε τα στελέχη του Γ’ ΣΣ για την πολύτιμη συνεργασία και προσφορά. Ο Αν. ΥΠΕΝ και ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ δεσμεύτηκαν για την προώθηση και ενίσχυση της πολύ καλής συνεργασίας.
Στη συνέχεια, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε το Μέγαρο Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, κ. Χρήστο Δραγατάκη, Αντιστράτηγο, και τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, κ. Φώτιο Δομζαρίδη, Υποστράτηγο.
Ο Αν. ΥΠΕΝ συζήτησε μαζί τους ζητήματα συνεργασίας με το ΥΠΕΝ, όπως η λειτουργία της Αστυνομίας Περιβάλλοντος, η αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού εγκλήματος, αλλά και των μεγάλων περιβαλλοντικών ατυχημάτων, καθώς και τα σχέδια της πολιτικής προστασίας, που συνδέονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ