22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕγκαινιάστηκε το ιδιόκτητο κτίριο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ

Εγκαινιάστηκε το ιδιόκτητο κτίριο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ

ECON 7

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) τα εγκαίνια του διατηρητέου κτιρίου που αγόρασε η ΕΣΕΕ στην οδό Πετράκη 8, στο οποίο στεγάζεται το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ).
Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου παρευρέθηκε o υπουργός Επικράτειας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ως ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΝΕΜΥ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Χρήστος Φώλιας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ και στελέχη και συνεργάτες της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ, Βασίλης Κορκίδης, προέβη σε έναν απολογισμό της δράσης της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ για το 2016 και εξέφρασε τη χαρά του για την απόκτηση του νέου κτιρίου, που αποδεικνύει και την αναβαθμισμένη θέση της ΕΣΕΕ στα δημόσια πράγματα.
Επίσης, στα γραφεία της ΕΣΕΕ πραγματοποιήθηκε και η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της συνομοσπονδίας και η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ για το νέο χρόνο, στο οποίο παρευρέθηκε ο κ. Βερναρδάκης.
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε 3 άμεσες ενέργειες:
– Σχετικά με την εφαρμογή μέτρων προς διευκόλυνση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες, χιόνια και παγετούς. Να διευρυνθούν οι δυνατότητες των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, ώστε να περιλαμβάνουν περισσότερες προϋποθέσεις αναστολής καταβολής οφειλών, ληξιπρόθεσμων ή μη αλλά και ενεργητικές πολιτικές αποζημίωσης και ανακούφισης των επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο πλαίσιο θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να εφαρμόζεται αυτόματα, κάθε φορά που σημειώνονται ανάλογα φαινόμενα που πλήττουν τις τοπικές αγορές.
– Αναθεώρηση των εκπροσωπήσεων τόσο του εμπορίου όσο και άλλων επιχειρηματικών κλάδων σε δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς.
– Την διενέργεια ενημερωτικής ημερίδας για τις 17 φορολογικές, ασφαλιστικές και οικονομικές αλλαγές του 2017.

ECON 7a

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ