15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIA«Δρομολογεί» το υπουργείο Μεταφορών την Σιδηροδρομική Εγνατία

«Δρομολογεί» το υπουργείο Μεταφορών την Σιδηροδρομική Εγνατία

Την ανάγκη σχεδιασμού και ολοκλήρωσης όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, προκειμένου η Θράκη να επανακτήσει τον σημαντικό ρόλο της, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Κομοτηνή, για τα εγκαίνια του τελευταίου τμήματος του κάθετου οδικού άξονα Κομοτηνή – Νυμφαίο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του οδικού έργου του κάθετου άξονα, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι απομένει η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου τελωνειακού φυλακίου το οποίο θα μπορεί να στεγάσει τους εργαζόμενους στο τελωνείο και την αστυνομία, ενώ τόνισε για μια ακόμα φορά τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η περιοχή της Θράκης αλλά και της βόρειας Ελλάδας, τόσο από το συγκεκριμένο κάθετο οδικό άξονα, όσο και από την ολοκλήρωση των άλλων δυο κάθετων οδικών αξόνων στην Ξάνθη και τον Εβρο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης στο σχεδιασμό της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και της κατασκευής εμπορευματικών κέντρων, για την οποία ανέφερε πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και έχει ιεραρχηθεί πολύ ψηλά στα υπό κατασκευή έργα, καθώς αναβαθμίζει τη βόρεια Ελλάδα και την γεωπολιτική στρατηγική της χώρας – και βέβαια όλα τα μεγάλα λιμάνια της. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου, ενώ σε πολύ καλό στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται ο σχεδιασμός του τμήματος Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και Αλεξανδρούπολη – νέο εμπορικό λιμάνι Καβάλας «Φίλιππος Β’».
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο μεγάλο διάλογο που ξεκίνησε η κυβέρνηση για την εξειδίκευση του παραγωγικού μοντέλου ανά περιοχή της χώρας και την ταυτόχρονη εξειδίκευση των έργων υποδομής ανά περιοχή, απόλυτα προσαρμοσμένα στης παραγωγικές ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξή της.
Ερωτηθείς για το εργατικό δυστύχημα που έγινε στο ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του. Ο υπουργός σημείωσε πως στην Ελλάδα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, με τους πιο αυστηρούς όρους, και γι’ αυτό τα εργατικά δυστυχήματα είναι περιορισμένα. Σε κάθε περίπτωση, υπενθύμισε πως ο ίδιος έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και να καταλογιστούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ροδόπη, ο υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κομοτηνής και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμμετείχε σε συναντήσεις εργασίας με παραγωγικούς φορείς, ενώ είχε συνάντηση και με τη διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ