14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔράσεις του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για την εξωστρέφεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Δράσεις του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για την εξωστρέφεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

ECON 5a

Την ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, επεσήμαναν οι ομιλητές, στο σεμινάριο, με θέμα «Doing Business with the US Government». Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την AUSA Ευρώπης και τη Γενική Γραμματεία Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ-ΥΠΕΘΑ), στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με την AUSA (Association of the U.S. Army).
Εισηγητές ήταν ο Eric Lien, πρόεδρος, Association of the United States Army, European Region και ο Roberto Tomaiuolo, πρόεδρος, Association of the United States Army, Mediterranean Chapter.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 30 εκπρόσωποι ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και εκπρόσωποι του ευρύτερου επιχειρηματικού τομέα, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των εισηγητών, κατάφεραν να εμβαθύνουν βήμα-βήμα στις διαδικασίες και τα προαπαιτούμενα των δημόσιων συμβάσεων των ΗΠΑ, στους μηχανισμούς εντοπισμού επιχειρηματικών ευκαιριών, στην κατάλληλη προετοιμασία και υποβολή προτάσεων, με στόχο την συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και αμερικανικές εταιρείες.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου απεύθυναν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Κοσμάς Βούρης, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου, Ηλίας Σπιρτούνιας. Ολοι υπογράμμισαν την ανάγκη συστράτευσης φορέων και επιχειρήσεων, για την προβολή των δυνατοτήτων της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας, την οποία υποστηρίζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με στόχο τη διεκδίκηση μεριδίου στις διεθνείς αγορές και την έναρξη διεθνών συνεργασιών προς όφελος της οικονομίας και της χώρας.
Κατ’ επιθυμία όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιχειρήσεων το σεμινάριο θα επαναληφθεί σύντομα στη Θεσσαλονίκη.
Κοπή Πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη

ECON 5
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό, διπλωματικό και δημοσιογραφικό κόσμο της Βορείου Ελλάδος. Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων: η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ κα Rebecca A. Fong, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κα. Κυριακή Τεκτονίδου, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σταύρος Καλαφάτης.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης για την επιστροφή των καταθέσεων και των επενδυτών. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της εργασίας». Η ενότητα όπως ανέφερε και ο συνεκτικός λόγος του επιχειρηματικού κόσμου αποτελούν τη μόνη διέξοδο που θα επιτρέψει την πειστική και πιεστική παρέμβαση ώστε η δημόσια διοίκηση να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων. «Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και συναίνεση και να φράξουμε το δρόμο στα επικίνδυνα και ανεύθυνα σενάρια που άρχισαν να διακινούνται ξανά για την επιστροφή της δραχμής. Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές και Ανάπτυξη και σας καλώ όλους να σκεφτούμε και να εργαστούμε πέρα από ατομικά και συντεχνιακά συμφέροντα για το καλό της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τίμησε δύο σημαντικές προσωπικότητες που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Επιμελητηρίου και της τοπικής επιχειρηματικότητας οι οποίοι «έφυγαν» μέσα στο 2016: τους Λεωνίδα Κουϊδη και Αλέξανδρο Μπακατσέλο. Τις πλακέτες παρέλαβαν η Πολυτίμη Μπακατσέλου, σύζυγος του εκλιπόντος Αλέξανδρου Μπακατσέλου και ο Αντώνης Κουϊδης, γιος του εκλιπόντος Λεωνίδα Κουϊδη από τον Πρόεδρο, κ. Σίμο Αναστασόπουλο και τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, κ. Νικόλα Μπακατσέλο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ