26.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔημοπρασίες ΒΕΡΓΟΣ: Δύο ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη σε δημοπρασία

Δημοπρασίες ΒΕΡΓΟΣ: Δύο ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη σε δημοπρασία

Την επόμενη δημοπρασία του βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών πραγματοποιεί ο Οίκος Δημοπρασίες ΒΕΡΓΟΣ, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza στις 6:00 μ.μ.
Περιλαμβάνει 500 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά μεταξύ των οποίων:
* Δύο αυτόγραφα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη καθώς και πρώτες εκδόσεις του με ιδιόχειρες αφιερώσεις.
* Σημαντική επιστολή του Νικολάου Θησέως προς τους «εν Ευρώπη διασωθέντας Κυπρίους», η οποία ρίχνει νέο φως στις προσπάθειες των Κυπρίων για την απελευθέρωση της πατρίδας τους [π. 1825].
* Το έργο Il Marte του V. Metelli, που αποτελεί μια έμμετρη εξιστόρηση του πολέμου για την κατάκτηση της Κύπρου από τους Τούρκους το 1570 (Βενετία 1582).
* Ενα πολύ καλό αντίτυπο του Voyage a Athenes et a Constantinople του L. Dupre, του ωραιότερου ταξιδιωτικού βιβλίου για την Ελλάδα (Παρίσι 1825).
* Το λεύκωμα Αι Νέαι Αθήναι του Μ. Παπαδόπουλου Βρετού, με εντυπωσιακές λιθογραφίες των νεόδμητων τότε κτηρίων της πόλης (Παρίσι 1861).
Τα προς δημοπράτηση αντικείμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού προς εξέταση από 6 Μαρτίου έως 21 Μαρτίου στα γραφεία του Οίκου, Νεοφύτου Δούκα 10, 1ος όροφος, καθημερινά 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. (το Σάββατο 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ