Απίστευτο κύμα βίας σε φυλακές της Βραζιλίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 28 Μαΐου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Τουλάχιστον 55 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί

Τουλάχιστον 55 κρατούμενοι σκοτώθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, κάποιοι από τους οποίους στραγγαλίστηκαν, σε ένα κύμα βίας που ξέσπασε σε τέσσερις φυλακές της βόρειας Βραζιλίας.
Τη Δευτέρα τουλάχιστον 40 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε τέσσερις φυλακές της πολιτείας Αμαζόνας, ενώ ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχε επέμβει η αστυνομία, ανακοίνωσαν οι αρχές. Επιπλέον, σε ένα από τα σωφρονιστικά καταστήματα 15 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί ήδη από την Κυριακή σε διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ κρατούμενων.
Ολοι οι κρατούμενοι που σκοτώθηκαν χθες «έφεραν σημάδια θανάτου από ασφυξία», ανακοίνωσε η γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας Αμαζόνας, προφανώς από στραγγαλισμό.
Η υπηρεσία διαχείρισης σωφρονιστικών ιδρυμάτων επεσήμανε στη συνέχεια ότι η άμεση επέμβαση της αστυνομίας στις φυλακές απέτρεψε τον θάνατο «σχεδόν 200 θυμάτων».
Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα κελιά, κρατούμενοι προσπαθούσαν να στραγγαλίσουν άλλους συγκρατούμενούς τους, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
«Μόλις επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, Σέρζιο Μόρο, ο οποίος έστειλε μια ομάδα επέμβασης στις φυλακές της Αμαζόνας ώστε να μας βοηθήσει σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ουίλσον Λίμα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ