20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τη Μάλτα

Ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τη Μάλτα

ECON 9

Πρέσβης Μάλτας :Στενή συνεργασία με την Ελλάδα για το προσφυγικό



Την «παρθενική» της ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέλαβε η Μάλτα το τρέχον εξάμηνο ανέφερε ο πρέσβης της Μάλτας στην Ελλάδα Joseph Cuschieri κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέθεσε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Ο κος Cuschieri ανήγγειλε τους έξη πυλώνες στις προτεραιότητες της Μαλτέζικης προεδρίας:
* Μεταναστατευτικό
Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ως «ευρωπαϊκού προβλήματος» και η ανάγκη «υποχρεωτικού επιμερισμού» του αριθμητικού βάρους των προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ .Ο κ. Cuschieri ανέφερε ότι θα έχει στενή συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και δη με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιω. Μουζάλα.
«Το μεταναστευτικό αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητά μας», τόνισε ο κ. Cuschieri. «Το γεγονός ότι οι μετανάστες έρχονται από την Αφρική και φτάνουν στις χώρες της περιφέρειας, κυρίως στη Μάλτα και την Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μείνουν σε αυτές τις χώρες. Αντίθετα, θέλουν να μετακινηθούν προς τη βόρεια Ευρώπη και αλλού. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ενός κράτους-μέλους».
Πολιτική ασύλου
*Ενιαία αγορά
Κατάργηση των τελών περιαγωγής (roaming)
Ενίσχυση των ΜμΕ με δυνατότητα πρόσβασης σε ποικίλες πηγές χρηματοδότησης
Ενοποίηση της αγοράς ενέργειας ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης
Απασχόληση με ιδιαίτερη έμφαση στη μεγαλύτερη συμμετοχή νέων και γυναικών
*Ασφάλεια
Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ασκηθούν επιπλέον πιέσεις προς την Τουρκία για την εφαρμογή της συμφωνίας, ο κ. Cuschieri ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για τη διαφύλαξη των συνόρων, αλλά πρέπει να παρακολουθούμε στενά ότι η συμφωνία εφαρμόζεται. Παραλείψεις έχουν σημειωθεί και από την ευρωπαϊκή και από την τουρκική πλευρά».
*Κοινωνική ένταξη
*Ευρωπαίοι γείτονες
Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί για τη σταθεροποίηση της Λιβύης και την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης
*Ναυτιλία
Προώθηση της νησιωτικής πολιτικής στις χώρες του Νότου
Καινοτόμες έρευνες για δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας απασχόληση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ