16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒαρουφάκης για ΕΝΦΙΑ: «Δεν είμαι λαϊκή οικογένεια, απαιτώ να πληρώνω παραπάνω»

Βαρουφάκης για ΕΝΦΙΑ: «Δεν είμαι λαϊκή οικογένεια, απαιτώ να πληρώνω παραπάνω»

Να μη μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά να αυξηθεί στη βάση της προοδευτικής φορολόγησης ζήτησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Μάλιστα, ανέφερε σχετικά ως παράδειγμα τον εαυτό του, λέγοντας «εγώ δεν είμαι λαϊκή οικογένεια, απαιτώ να πληρώνω παραπάνω από ό,τι τώρα», προσθέτοντας ότι πολύ πιθανό να υπαχθεί και ο ίδιος σε μειωμένο ΕΝΦΙΑ παρότι δεν θα έπρεπε.
Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών ότι «κάνει τα πάντα για τον κ. Λάτση και τους φίλους σας στην Εκάλη, δεν κάνει τίποτα για τη μεσαία και εργατική τάξη».
Απευθυνόμενος ειδικά στον υπουργό Οικονομικών, ανέφερε ότι είχε σημειωθεί αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών την τελευταία φορά που ήταν υπουργός.
«Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δεν αφορά σε καμία από τις αρχές που τραυματίζουν τον ιδιωτικό τομέα, τα λαϊκά στρώματα, τη μεσαία τάξη» σημείωσε.
Κατηγόρησε ωστόσο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπάθησε να παραπλανήσει τον λαό μιλώντας για ελάφρυνση χρέους, όταν το μόνο που πήρε ήταν ευκολίες πληρωμών που το μόνο που κάνουν είναι να σπρώχνουν τη χρεοκοπία στο μέλλον».
Έκανε γνωστό ότι «οι 120 δόσεις είναι το μόνο κομμάτι του νομοσχεδίου που θα υπερψηφίσουμε» και πρόσθεσε ότι «η πτώχευση δεν θα αντιμετωπιστεί με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ