16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔιαγωνισμός στην Αν. Μεσόγειο «Τα νιάτα παίζουν μουσική»

Διαγωνισμός στην Αν. Μεσόγειο «Τα νιάτα παίζουν μουσική»

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών διοργανώνει από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου τον περιφερειακό μουσικό διαγωνισμό «Τα νιάτα παίζουν μουσική».
Οι φίλοι της μουσικής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε αυτό το κορυφαίο μουσικό γεγονός στο πλαίσιο του οποίου θα απολαύσουν μουσικές ερμηνείες 140 μαθητών και μαθητριών από συνολικά 13 σχολεία της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, των παλαιστινιακών εδαφών και βέβαια της Ελλάδας. Ενδεικτικά το πρόγραμμα των ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

  • Συναυλία έναρξης διαγωνισμού: 8 Μαρτίου 2019, 20:00.
  • Ημέρες διαγωνισμού: 9 – 11 Μαρτίου 2019 (το αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της DSA).
  • Συναυλία βραβευθέντων: 13 Μαρτίου 2019, 20:00.
    Οι συναυλίες και οι ημέρες διαγωνισμού είναι ανοιχτές για το κοινό και πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Μαρούσι. Για περισσότερες πληροφορίες www.dsathen.gr και 2117774500.

Πρόκειται για την πλέον φημισμένη και καθιερωμένη δράση της Γερμανίας, η οποία αποσκοπεί στην προώθηση της μουσικής. Κατά τη διάρκεια των 55 ετών της ύπαρξής του, σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά και νέοι έχουν συμμετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό ενώ για πολλούς από αυτούς αυτή η συμμετοχή αποτέλεσε το πρώτο βήμα μιας επιτυχημένης μουσικής καριέρας.
Μάλιστα από το 1981 λαμβάνουν μέρος σε αυτόν το διαγωνισμό και μαθητές των γερμανικών σχολείων του εξωτερικού. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις τόσο στον περιφερειακό όσο και στον ομοσπονδιακό διαγωνισμό, είναι φέτος για τρίτη φορά η διοργανώτρια αρχή του περιφερειακού διαγωνισμού για την Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ