Σοκαριστική μαρτυρία Αφγανής: «Οι Ταλιμπάν με τύφλωσαν» – «Ταΐζουν σκυλιά με σορούς γυναικών»

Συγκλονίζει Αφγανή που υποστηρίζει πως Ταλιμπάν της έβγαλαν τα μάτια και την πυροβόλησαν οκτώ φορές επειδή βρήκε δουλειά ως αστυνομικός.
«Στα μάτια των Ταλιμπάν οι γυναίκες δεν είναι ζωντανά, ανθρώπινα όντα, παρά κρέας και σάρκα για να ξυλοκοπηθεί» δηλώνει η 33χρονη Khatera, που πλέον ζει στο Δελχί, στο News 18.
Μιλώντας για τον εφιάλτη της, αρχικά αποκαλύπτει πως ο ίδιος της ο πατέρας, πρώην μαχητής των Ταλιμπάν, την πρόδωσε στους αντάρτες επειδή δεν συμφωνούσε με το να εργάζεται ως αστυνομικός.
Ως τιμωρία, σύμφωνα με την ίδια, οι μαχητές την πυροβόλησαν οκτώ φορές και την τύφλωσαν το περασμένο έτος στην πόλη Γκαζνί. Μάλιστα, ο πατέρας της προηγουμένως φαίνεται πως είχε δώσει αντίγραφο της ταυτότητάς της στους Ταλιμπάν και τη μέρα που δέχθηκε την επίθεση της είχε τηλεφωνήσει για να μάθει την τοποθεσία της.

Σημειώνεται πως εκπρόσωπος της αφγανικής αστυνομίας έχει επιβεβαιώσει ότι οι Ταλιμπάν φέρουν την ευθύνη για τη σοκαριστική αυτή βίαιη πράξη.
«Εκείνοι (οι Ταλιμπάν) πρώτα μας βασανίζουν (τις γυναίκες) και μετά πετούν τα πτώματά μας ως παράδειγμα τιμωρίας. Μερικές φορές, ταΐζουν τις σορούς μας στα σκυλιά» αποκαλύπτει η 33χρονη.
Όπως λέει, εκείνη ήταν τυχερή που επιβίωσε και τονίζει πως για να καταλάβει κάποιος τι κόλαση ζουν γυναίκες, παιδιά και μειονότητες στο Αφγανιστάν, θα πρέπει να έχει ζήσει εκεί.
Μιλώντας πάλι για τη βίαιη επίθεση εις βάρος της, η μητέρα πέντε παιδιών είπε πως ήταν τυχερή διότι κατάφερε να μεταβεί στην Καμπούλ και μετά στην Ινδία για θεραπείες, λόγω της οικονομικής της κατάστασης που το επέτρεπε.
«Αυτή η τύχη δεν έρχεται σε όλους. Οι γυναίκες και όσοι γενικά δεν υπακούσουν τους Ταλιμπάν, πεθαίνουν στον δρόμο» προσθέτει.
Η ίδια λέει ότι οι Ταλιμπάν δεν αφήνουν γυναίκες να επισκεφθούν άνδρες γιατρούς και την ίδια ώρα δεν αφήνουν τις ίδιες να σπουδάσουν ή να δουλέψουν: «Οπότε τι μένει για μία γυναίκα; Να πεθάνει;».
Αναφορικά με τις γυναίκες που δουλεύουν στην κυβέρνηση ή την αστυνομία, η Khatera λέει πως «είτε κυνηγούνται είτε δέχονται απειλές», κάτι που συνέβαινε ακόμα και πριν οι Ταλιμπάν κάνουν κατάληψη στη χώρα.
«Εδώ που φτάσαμε, φοβάμαι για το αν θα άφηναν αυτές τις γυναίκες ζωντανές. Δεν είναι πως απλά τις σκοτώνουν. Τις κάνουν τροφή για ζώα» συμπληρώνει.
Η 33χρονη μητέρα υποστηρίζει, ωστόσο, πως οι γυναίκες και οι νέοι έχουν κάνει πολύ δρόμο τα τελευταία 20 χρόνια για να φτάσουν κάπου – «να βρουν μία σταθερή ζωή, να έχουν κατάλληλη εκπαίδευση. Οι γυναίκες πήγαιναν και σε πανεπιστήμια. Ήταν όμορφο να βλέπεις κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο».
Δυστυχώς, όμως, αυτή τη βδομάδα όλα αυτά κατέρρευσαν και η νεαρή αναφέρει ότι συγγενείς της την ενημέρωσαν πως οικογένειες έχουν φτάσει στο σημείο να καίνε τα πτυχία των κοριτσιών τους ώστε να τις προστατέψουν από τους Ταλιμπάν.
Τέλος, η 33χρονη συγκλονίζει περισσότερο καθώς εξέφρασε φόβο πως ο πατέρας της θα κυνηγήσει τα παιδιά της, τα οποία δεν ζουν με την ίδια και τον σύζυγό της, αλλά με συγγενείς.
«Τόσο ο σύζυγός μου όσο και εγώ δεν είμαστε εκεί με τα παιδιά μας. Είναι στο σπίτι με συγγενείς. Αλλά ο πατέρας μου σύντομα θα πάει εκεί και μπορεί να βλάψει τα παιδιά μου είτε σωματικά είτε να τα εντάξει στους Ταλιμπάν, ενθαρρύνοντάς τα να πάρουν τα όπλα και να καταστρέψουν τη ζωή τους» λέει.
Πηγή: Sputniknews