29.9 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑNήπια έτοιμα να εκπέμψουν... ραδιοφωνικά και διαδικτυακά

Nήπια έτοιμα να εκπέμψουν… ραδιοφωνικά και διαδικτυακά

Το ραδιόφωνο του 3ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου είναι έτοιμο και την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στις 6 το απόγευμα θα εκπέμψει για πρώτη φορά. Παππούδες-γιαγιάδες, νονοί-νονές, φίλοι και φίλες των μαθητών και των μαθητριών, θα είναι όλοι αύριο το απόγευμα συντονισμένοι για να ακούσουν την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή των παιδιών.
Όχι από κάποιο ραδιοφωνικό στούντιο ή από το σχολείο, καθώς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μένουν όλοι στο σπίτι -στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την πανδημία του COVID-19- αλλά η νηπιαγωγός τους Δέσποινα Καλανταρίδου, μετέτρεψε το δικό της σπίτι σε στούντιο και διαδικτυακά θα πάρουν μέρος στην εκπομπή όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές της.
Από τη σελίδα https://3peirnip.radio12345.com/ από αύριο και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για μία ώρα τα νήπια του 3ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, θα έχουν την ευκαιρία να συναντιούνται έστω και διαδικτυακά, για να παίζουν και να ακούν τα αγαπημένα τους τραγούδια, να διαβάζουν παραμύθια, να μοιράζονται ιδέες για αξιοποίηση του χρόνου στο σπίτι και βέβαια να στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους.
Η κ. Καλανταρίδου, προϊσταμένη 3ου πειραματικού νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, κάνει τις τελευταίες δοκιμές, συγκεντρώνει τα τραγούδια που της ζήτησαν τα παιδιά να ακουστούν, αλλά και τα ηχητικά μηνύματα που της έστειλαν. «Είναι ενθουσιασμένα που θα κάνουν τη δική τους εκπομπή», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ιδέα για ραδιοφωνική εκπομπή, ξεκίνησε πριν κλείσουν τα σχολεία. Ο εγκλεισμός τους πρόλαβε, αλλά δεν τους πτόησε και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ένθερμη.
«Αυτό που εισπράττω από τη συμμετοχή των παιδιών, είναι το πόσο τους λείπουν οι φίλοι και οι φίλες τους και είναι λογικό, καθώς σε αυτές τις ηλικίες είναι ιδιαίτερα σημαντική η συναισθηματική επαφή», σημειώνει η κ. Καλανταρίδου. Η ίδια εξάλλου έχει διατηρήσει όλο αυτό το διάστημα, από τις 11 Μαρτίου που έκλεισαν τα σχολεία, επαφή με τα παιδιά. «Η νηπιαγωγός μας έχει βοηθήσει πολύ με ιδέες για αξιοποίηση του χρόνου στο σπίτι», λέει η Αναστασία Ιωαννίδου, μητέρα του 5χρονου Θοδωρή, ο οποίος ψάχνει με πολύ κέφι το τραγούδι που θέλει να ακουστεί αύριο στη ραδιοφωνική τους εκπομπή. Ο συμμαθητής του, ο Δημήτρης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητήσει κάποιο κρητικό τραγούδι. «Οικογενειακώς έχουμε μεγάλο καημό, ιδίως όμως ο Δημήτρης που φέτος το Πάσχα, λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, δε θα πάμε στη γενέτειρά μου, την Κρήτη», εξηγεί η μητέρα του Κατερίνα Αλιγιζάκη και προσθέτει ότι η ιδέα της ραδιοφωνικής εκπομπής του έφτιαξε πολύ τη διάθεση. Μια επίσκεψη πέρυσι με το σχολείο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας τον είχε ενθουσιάσει και έτσι μπήκε με πολύ κέφι στη δημιουργία της εκπομπής. Η κ. Αλιγιζάκη εκτιμά επίσης ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά στην ιδέα της νηπιαγωγού, καθώς σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη, «αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τους συμμαθητές τους, αλλά και με τον έξω κόσμο. Επαναφέρει με κάποιον τρόπο και την έννοια της τάξης». Ενθουσιασμένη με την ιδέα της ραδιοφωνικής εκπομπής είναι και η 5χρονη Χριστιάνα, η οποία επίσης είχε ενθουσιαστεί από την επίσκεψη που είχε κάνει πέρυσι και θέλει πολύ να μιλήσει στο ραδιόφωνο. «Περιμένει με ανυπομονησία να ακούσει τους φίλους της. Μπορεί να μιλάει με κάποιους όλο αυτό το διάστημα, αλλά τώρα θα είναι όλοι μαζί και με τη δασκάλα τους», σημειώνει η μητέρα της, Αναστασία Δουρμούζη. Το λινκ της εκπομπής έχει ήδη σταλεί σε παππούδες-γιαγιάδες, νονούς-νονές, φίλους και φίλες και οι μικροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί είναι πανέτοιμοι…
Δήμητρα Κεχαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ