Συνολικά 3.579 άνεργοι έχουν ήδη προσληφθεί σε νέες θέσεις εργασίας, μέσω του νέου προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την επιδότηση της απασχόλησης στη Θεσσαλία, ενώ οι αιτήσεις των επιχειρήσεων συνεχίζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Το πρόγραμμα δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης απευθύνεται σε ανέργους όλων των ηλικιών και σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών (έως 1.250 ευρώ μηνιαία, 22.500 ευρώ συνολικά) του εργαζομένου για διάστημα έως 18 μήνες.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ.
Για τη Δημόσια Πρόσκληση, καθώς και για άλλες σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.
Πάνω από 900 άνεργοι με αναπηρία προσλήφθηκαν σε Δήμους – Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη δράση με επιδότηση 75%
Συνολικά 976 άνεργοι με αναπηρία έχουν ήδη προσληφθεί από Δήμους μέσω της νέας δράσης απασχόλησης της ΔΥΠΑ, ενώ τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.
Το πρόγραμμα προβλέπει την κάλυψη 1.000 θέσεων πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε Δήμους από ανέργους με αναπηρία και στοχεύει στην ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, διασφαλίζοντας ισότιμες ευκαιρίες απασχόλησης.
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας έως 18 μηνών και επιχορηγεί το 75% μισθού και εισφορών με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαία και με ανώτατη επιχορήγηση τις 13.500 ευρώ ανά ΑμεΑ (το υπόλοιπο καλυπτόμενο από τον εκάστοτε Δήμο).
ΠΗΓΗ ERTNEWS.GR