20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα: Χιόνια και στην Αττική, καταιγίδες και φόβοι...

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα: Χιόνια και στην Αττική, καταιγίδες και φόβοι για πλημμύρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα από σήμερα το βράδυ. Αναλυτικά, η προειδοποίηση.
Μετά την καταστροφική διέλευση της «Ελπίδας» από τη χώρα μας, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επιδείνωση του καιρού και χιόνια στην Αττική.
Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης ενημερώνει για το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα επηρεάσει περιοχές σε όλη σχεδόν τη χώρα.
Η νέα επιδείνωση έρχεται σήμερα το βράδυ, από τα δυτικά και βόρεια. Θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τις έντονες βροχές και καταιγίδες προς τα νότια τμήματα.
Κάνει, επίσης, λόγο για πολικές αέριες μάζες που θα κινούνται, καθοδικά, από τη βόρεια Ευρώπη και θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό μετά την αλληλεπίδραση με άλλες θερμότερες και υγρότερες μάζες.
Οι δυσκολότερες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή, καθώς μπορεί να υπάρχουν προβλήματα.
Παράλληλα, αναφέρει πως θα υπάρξουν χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική.
«Από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις προς τα βόρεια ορεινά-ημιορεινά. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του χιονιού, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια. Προς το απόγευμα βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε να χιονίζει και πιο χαμηλά προς τα υπερβόρεια του νομού» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ακόμα, πυκνά χιόνια θα πέσουν σε πεδινές-ημιπεδινές περιοχές ή περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου σε: Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Εύβοια.
Στα νότια της χώρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες.
Ο μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή στην περιοχή των Βιλίων καθώς, όπως αναφέρει, το Σάββατο θα πέσει μεγάλη ποσότητα χιονιού.
Τέλος, καλεί τους οδηγούς στον ηπειρωτικό κορμό από Αττική και πιο πάνω, αλλά και σε Πελοπόννησο και Εύβοια, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ