18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους: Τι αλλάζει από Δευτέρα

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους: Τι αλλάζει από Δευτέρα

Στενεύουν τα περιθώρια για τους μη εμβολιασμένους πολίτες καθώς σε λίγες ημέρες μπαίνει σε ισχύ η ”νέα καθημερινότητα”. Οδικός χάρτης με τα νέα μέτρα.
Νέα μέτρα σε εστίαση και εργασία για τους ανεμβολίαστους θα ισχύουν από την προσεχή Δευτέρα, καθώς θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμη και για να πάνε να δουλέψουν.
Οι εξαιρέσεις για ανεμβολίαστους σε εστίαση και διασκέδαση
Ειδικότερα, από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου του 2022, οι μη εμβολιασμένοι «τρώνε» οριστικό απαγορευτικό σε μια σειρά κλειστών χώρων, που θα λειτουργούν ως COVID-free, δηαδή για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες εντός έξι μηνών οι οποίοι είναι:
μπαρ
καφέ
εστιατόρια και ταβέρνες
κέντρα διασκέδασης (κλαμπ και νυχτερινά κέντρα)
Ωστόσο, θα μπορούν να μπαίνουν με rapid test 48 ωρών και υποχρεωτικά με μάσκα μόνο σε ορισμένους χώρους ψυχαγωγίας, όπως:
τα θέατρα
οι κινηματογράφοι
τα μουσεία
οι αρχαιολογικοί χώροι
Πάντως εάν οι συγκεκριμένοι χώροι επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, τότε θα έχουν 100% πληρότητα.
Την ίδια στιγμή, οι μη εμβολιασμένοι θα φάνε «πόρτα» και στα γήπεδα, ενώ θα μπορούν με αρνητικό rapid test 48 ωρών να πηγαίνουν στα γυμναστήρια.
Τέλος, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.
Rapid test για να πας στη δουλειά
Επίσης, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους 10 ευρώ για ένα rapid test που θα γίνεται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια, για να πάνε στη δουλειά ή σε ένα από τα προαναφερθέντα μέρη όπου έχουν πρόσβαση ενώ στις δημόσιες δομές, όπως τα τεστ που κάνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε σημεία σε όλη την Ελλάδα καθημερινά, θα μπορούν να κάνουν μόνο οι εμβολιασμένοι.
Μάλιστα, δύο rapid test την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν όσοι ανεμβολίαστοι εργάζονται σε:
σίτιση/εστίαση
τουρισμό
θέατρο
μουσικές και χορευτικές παραγωγές
Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται διαδικτυακά και θα λαμβάνεται ψηφιακή βεβαίωση από το gov.gr, η οποία θα ελέγχεται από τους εργοδότες με τη εφαρμογή Covid Free.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ