20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤι ισχύει για ΚΤΕΟ και σχολές οδήγησης κατά τη διάρκεια του lockdown

Τι ισχύει για ΚΤΕΟ και σχολές οδήγησης κατά τη διάρκεια του lockdown

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από το περασμένο έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, όσον αφορά τις σχολές οδήγησης και ΚΤΕΟ ισχύουν τα παρακάτω.
Σχολές οδήγησης
* Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολών οδήγησης. Επιτρέπεται μόνο η εκπαίδευση και εξέταση (θεωρητική και πρακτική) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και με τη συμμετοχή έως πέντε εκπαιδευόμενων.
* Αναστέλλεται η διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.
* Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από σχολές οδηγών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη παράβαση.
ΚΤΕΟ
* Αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου οχημάτων, εξαιρουμένων αποκλειστικά των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων.
* Στις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης λειτουργίας, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή δεν πρέπει να ξεπερνά τα εννέα άτομα, ενώ η προσέλευση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και με επίδειξη του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα.
* Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη παράβαση.

Για μαθητές σε μη αστικές περιοχές, που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ