19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΞενοδόχοι, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και Μύλοι Λούλη στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος...

Ξενοδόχοι, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και Μύλοι Λούλη στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό διαθέτει η εταιρεία Μύλοι Λούλη, πραγματοποιώντας στοχευμένες δωρεές ώστε να συμβάλει στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
«Με βαθιά ιστορία 7 γενεών, η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με μακρόχρονη παράδοση κοινωνικής προσφοράς και αίσθημα συλλογικής ευθύνης και καθήκοντος, στέκεται με όσα μέσα διαθέτει δίπλα σε όλους όσους δοκιμάζονται σε αυτήν την δύσκολη εθνική συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά σε ενέργειες αλληλεγγύης, που συνεισφέρουν έμπρακτα στην κοινή μάχη απέναντι στην εξάπλωση της νόσου COVID-19» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικότερα, η εταιρεία ενισχύει την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου Βόλου, με την αγορά ενός καινούριου αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και ενισχυμένων χειρουργικών μπλουζών, φορητών monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, τρικάναλου ηλεκτροκαρδιογράφου, παλμικών οξύμετρων δακτύλων, στηθοσκοπίων, ψηφιακών θερμομέτρων καθώς και χειρουργικών σκούφων.
Επιπλέον, προχωρά στην δωρεά 30 Monitors τύπου ICU Bedside, καθώς και 2 αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας. Αυτός ο εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας θα χρησιμοποιηθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Ως ένδειξη συμπαράστασης στα μέτρα πρόληψης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, η εταιρεία διαθέτει πόρους για την ενίσχυση της ηρωικής μάχης που δίνουν καθημερινά και με αυταπάρνηση οι Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές κατά της νόσου.
«Όλη η οικογένεια των Μύλων Λούλη και Μύλων Αγίου Γεωργίου, με δύναμη και αισιοδοξία που θα νικήσει το φόβο, είναι εδώ για να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της εθνικής αυτής πρόκλησης με ευθύνη και σεβασμό στους κανόνες» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
Εκστρατεία ειδικού σκοπού συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊου, ξεκίνησε η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω του συλλογικού της οργάνου, την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και παράλληλα με την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Σε δήλωσή του. ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Θεόδωρος Βενιάμης, ανέφερε: «Σε στενή συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία, η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια δηλώνει παρούσα να ενισχύσει με εφόδια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας που βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία. Ενδεικτικά, ήδη προσφέρθηκαν 105 αναπνευστήρες ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…».
Ρέθυμνο: Δωρεάν διαμονή, όταν η κατάσταση το επιτρέψει, το «Ευχαριστώ» των ξενοδόχων του νομού στους γιατρούς και νοσηλευτές των 13 νοσοκομείων αναφοράς
Ένα δώρο προς τους υγειονομικούς ήρωες, γιατρούς και νοσηλευτές θέλουν να κάνουν οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο, εκφράζοντας το σεβασμό τους προς τους ανθρώπους του Συστήματος Υγείας, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς, υπό δύσκολες συνθήκες, υπερβάλλοντας εαυτούς, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές.
«Αυτός ο καθημερινός, ηρωικός αγώνας που διεξάγεται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει συγκινήσει μαζί με όλο τον κόσμο και εμάς», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μανόλης Τσακαλάκης, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του ως ένδειξη τιμής και ενός ξεχωριστού «Ευχαριστώ», στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν για όλους τους Έλληνες, τη δική τους γενναία μάχη ενάντια στην αρρώστια και το χρόνο, δηλώνει: «Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, όταν ο κίνδυνος θα έχει αποσοβηθεί και η πανδημία θα αποτελεί ένα περασμένο, κακό εφιάλτη, προσκαλούμε εκείνους, που σήμερα αφιερώνουν τις μέρες και τον εαυτό τους στην άνιση πάλη με τον Corvid-19, να έρθουν στο Ρέθυμνο και στα ξενοδοχεία μας». Μετά από συνεννόηση με τα Δ.Σ. των νοσοκομείων αναφοράς, με μεγάλη χαρά κι ευγνωμοσύνη, αναφέρει ο κ. Τσακαλάκης «…θα φιλοξενήσουμε και θα περιποιηθούμε όσους μπορούμε, προσπαθώντας να τους ξεκουράσουμε και να ανταποδώσουμε μέρος από όσα εκείνοι προσφέρουν στο σύνολο της κοινωνίας, με το λειτούργημα τους. Αυτή η πρόταση-προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και του κόπου των ανθρώπων του Συστήματος Υγείας, γιατρών και νοσηλευτών, που σε καιρό υψηλής κρίσης, αδιάκοπα αγωνίζονται για μας».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μανόλης Τσακαλάκης, ζήτησε από όλους να Μένουν στο Σπίτι, όχι γιατί είναι εντολή-προτροπή των ειδικών και της κυβέρνησης, αλλά διότι είναι πράξη ευθύνης αγάπης και σεβασμού τόσο προς τους εμάς τους ίδιους όσο και προς τους συνανθρώπους μας. «Θα ήθελα επίσης να ζητήσω να περιμένουμε τις εξελίξεις, να ακούμε μόνο τους ειδικούς και να μην αποδεχόμαστε άκριτα όλα όσα μπορεί να διαδίδονται ή να γράφονται». Αυτό όπως είπε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων αφορά και στα θέματα τουρισμού. «Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει, και κανείς δεν γνωρίζει αν όντως χάθηκε όλη η σεζόν. Αν βρεθεί το φάρμακο να είστε σίγουροι ότι οι τουρίστες θα κλείνουν διακοπές μαζικά και οι πτήσεις δεν θα προλαβαίνουν. Διότι οι Ευρωπαίοι, και όχι μόνο, είναι τόσο καιρό κλεισμένοι μέσα και θα θελήσουν να νιώσουν άνετα, ευχαρίστηση και καλά. Μπορεί μέχρι στιγμής όλα τα δεδομένα να είναι αρνητικά όμως τίποτε δεν έχει τελειώσει». Ανέφερε μάλιστα ο κ. Τσακαλάκης, πως «στην Κίνα έχουν ανοίξει σε διάφορες περιοχές εστιατόρια και καφέ και γίνεται ο χαμός. Γεμίζουν από πελάτες διότι αυτό είναι το λογικό μετά από μία τέτοια υγειονομική κρίση και μέτρα αυτοπεριορισμού».
Τέλος, αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης λόγω του κορονοϊού από την κυβέρνηση δήλωσε: «Τα μέτρα από πλευράς κυβέρνησης είναι σε μία πολύ σωστή κατεύθυνση, και μάλιστα μπορώ να πω ότι η Πολιτεία είναι πιο σοβαρή από τους πολίτες. Αυτό το διαπιστώνουμε κάθε μέρα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μάς εκπλήσσουν σοβαρό και θετικά. Οι πάντες προσπαθούν με σοβαρότητα και για το λόγο αυτό εμείς ως πολίτες οφείλουμε να βοηθήσουμε το έργο, σεβόμενοι τα μέτρα, τις οδηγίες και τις εντολές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ