18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτη δημοσιότητα η πρώτη ηχογράφηση Βαρουφάκη από Eurogroup: Το ηχητικό με τον...

Στη δημοσιότητα η πρώτη ηχογράφηση Βαρουφάκη από Eurogroup: Το ηχητικό με τον Σόιμπλε

Τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του 2015 θα δώσει στη δημοσιότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης, το Σάββατο. Ήδη κυκλοφόρησε ηχητικό με τον Σόιμπλε.
Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη ηχογράφηση του Γιάνη Βαρουφάκη από συνεδρίαση του Eurogroup το ταραχώδες πρώτο εξάμηνο του 2015.
Όλες οι συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε καταγράψει πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το Σάββατο, 14 Μαρτίου.
Ένα πρώτο ηχητικό απόσπασμα δημοσίευσε σήμερα, Παρασκευή, το efsyn.gr. Πρόκειται, όπως αναφέρει, για μια απάντηση του Γερμανού, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον Γιάνη Βαρουφάκη.

https://soundcloud.com/efsyn-gr/eewqbh7fi6g3

Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ακούγεται να λέει στα αγγλικά ότι δεν έχει εντολή να διαπραγματευτεί μια πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Αναλυτικά, ο Σόιμπλε ακούγεται να λέει τα εξής:
«Δεν έχω καμιά απολύτως εντολή έστω και να διαπραγματευτώ μια πρόσθετη χρηματοδότηση. Και για να είμαι πολύ συγκεκριμένος, σ’ αυτή συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά των SMP (σ.σ. των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες) του 2014. Και υπό το φως όσων έχουν συμβεί στην Ελλάδα, σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η πληρωμή των SMP του 2015 στον ESM (σ.σ. Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), για την οποία έχουμε μια καθαρή συμφωνία, για τις προϋποθέσεις αυτής της πληρωμής. Και όσο δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, δεν μπορώ να πληρώσω. Και τι περίπτωση έχουμε εδώ; Δεν είμαστε σε μια διαδικασία χορήγησης δανείων ή εγγυήσεων, αλλά είμαστε σε διαδικασία μεταβίβασης. Και η άλλη πλευρά έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό μου. Πρέπει να πάρω αυτά τα SMP για τον προϋπολογισμό μου».

Πηγή sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ