24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤεράστιες ζημιές αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τεράστιες ζημιές αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Εάν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφασίσει να ακυρώσει τους εφετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ιαπωνία θα μπορούσε να χάσει περισσότερα από 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αντίκτυπος στο ιαπωνικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 1,4%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα οικονομικής ανάλυσης του αθλητισμού «Palco23».
Οι σχετικές εκτιμήσεις, γίνονται από την εταιρεία SMBC Nikko Securities, η οποία υπολογίζει ότι η κατανάλωση που «παράγεται» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι 5,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι «η ακύρωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο συνεπάγεται σημαντικές απώλειες για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει σε πολλές αθλητικές υποδομές».
Η SMBC εκτιμά, ότι αν η πανδημία λήξει τον Απρίλιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ακυρωθούν και γίνουν μεταξύ 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου, ο αντίκτυπος στο ιαπωνικό ΑΕΠ θα είναι 0,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε αυτή την προοπτική, η ακύρωση κρατήσεων στον τομέα της φιλοξενίας θα σήμαινε πτώση των εσόδων των Ολυμπιακών Αγώνων κατά 14,9%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ