12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣυνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, είχε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) το πρωί ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου τους, η επικείμενη σύνοδος του ΝΑΤΟ και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, «κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υπουργών έγινε συζήτηση για την επικείμενη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και ενόψει της συνέχισης του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αμυνας, έγινε διάλογος μεταξύ των δύο υπουργών περί αποκλιμάκωσης της έντασης στο ανατολικό Αιγαίο και ο Ακάρ φέρεται να ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά καθώς δεν συνέβη καμία ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση στα Ιμια.
Ερντογάν για Ιμια: Γιατί δεν ζήσαμε φέτος κρίση
Τους λόγους που δεν σημειώθηκε φέτος κρίση στα Ιμια ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τον ίδιο, ο λόγος ήταν ότι τηρήθηκε μία συγκεκριμένη στάση, την οποία εξήγησε ως εξής:
«Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν η απάντησή μας θα είναι διαφορετική. Αλλά αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) θα δείτε ότι δεν θα γίνει κάτι και από την πλευρά μας. Ο υπουργός Αμυνάς μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Αμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ιμια) και στα υπόλοιπα νησιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Προηγουμένως, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην κίνηση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού να σκίσει την τουρκική σημαία σχολιάζοντας ότι το χρώμα της είναι «το αίμα των μαρτύρων μας, κάτι το οποίο δείχνει την ατιμία του (σ.σ. του Γιάννη Λαγού)».
Πρόσθεσε πάντως ότι δεν θεωρεί αυτή την πράξη ως «μια πράξη που αντιπροσωπεύει όλη την Ελλάδα και τους Ελληνες».
Πηγή: Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ