16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Magdalena Kozena και ο Sir Simon Rattle σε ένα ρεσιτάλ κλασικού...

Η Magdalena Kozena και ο Sir Simon Rattle σε ένα ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού

Η Τσέχα mezzo-soprano και ο μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, σύντροφοι στη ζωή αλλά και στην τέχνη, εμφανίζονται σε μια από τις σπάνιες φορές που o Rattle συνοδεύει την Kozena παίρνοντας θέση στο πιάνο, για ένα μοναδικό ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού (Lieder) γεμάτο εκφραστικότητα και γαλήνη.
Στην εμφάνισή τους στο ΚΠΙΣΝ, η μουσική παράδοση της Τσεχίας, πατρίδας της Kozena, αφομοιώνεται και λειτουργεί ως αντίστιξη στην οδύνη της Οφηλίας του Σαίξπηρ.
Η βραδιά ανοίγει με την τελευταία σύνθεση που ολοκλήρωσε ο Ernest Chausson και συνεχίζει συμπεριλαμβάνοντας κομμάτια των Stravinsky, Ravel, R. Strauss και Brahms φτάνοντας μέχρι και τα διαχρονικά «Τραγούδια που μου έμαθε η μητέρα μου» του Antonin Leopold Dvorak, σε μια ενορχήστρωση, ειδικά για αυτή την περίσταση, του Βρετανού συνθέτη και μαέστρου Duncan Ward. Το ντουέτο θα παρουσιάσει και τα ακαταμάχητα «Rikadla», τραγούδια του Τσέχου συνθέτη Leos Janacek, σε σπάνια ενορχήστρωση για φωνή, πιάνο και κλαρινέτο.
Ο Sir Simon Rattle υπήρξε αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός σύμβουλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Birmingham από το 1980 έως το 1998. Το 2002 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, θέση από την οποία αποχώρησε το 2018. Τον Σεπτέμβριο του 2017 ανέλαβε τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2017-2018, βρισκόταν στο τιμόνι και των δυο διάσημων μουσικών συνόλων.
Η Magdalena Kozena έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους παρτενέρ σε ρεσιτάλ κι έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών (Carnegie Hall, Wigmore Hall, Alice Tully Hall, Concertgebouw του Αμστερνταμ), καθώς και στα φεστιβάλ μουσικής του Αλτενμπουργκ, του Εδιμβούργου και του Σάλτσμπουργκ. Εχει διακριθεί με σπουδαία βραβεία τόσο στην Τσεχία όσο και διεθνώς και έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους διασημότερους μαέστρους, όπως οι Claudio Abbado, Pierre Boulez, Gustavo Dudamel, Sir John Eliot Gardiner, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, Mariss Jansons, Sir Charles Mackerras και Sir Roger Norrington.
Εισιτήρια 25 ευρώ, 15 ευρώ και 10 ευρώ, μειωμένα 5 ευρώ.
Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 20.30, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ