20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Κασσάνδρα και ο Λύκος της Μαργαρίτας Καραπάνου στο ΚΠΙΣΝ

Η Κασσάνδρα και ο Λύκος της Μαργαρίτας Καραπάνου στο ΚΠΙΣΝ

Η Γυναίκα θα αποτελέσει το επίκεντρο της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναγνώσεων, τσο Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Γυναίκες συγγραφείς και ποιήτριες που καθόρισαν δραστικά τον χώρο των γραμμάτων καινοτομώντας (η Σαπφώ, η Σύλβια Πλαθ, η Βιρτζίνια Γουλφ, η Μαργαρίτα Καραπάνου, η Εμιλυ Μπροντέ, η Σάρα Κέιν) και εμβληματικές ηρωίδες της λογοτεχνίας (η Μόλλυ από τον Οδυσσέα του Τζαίημς Τζόυς), βρίσκουν φωνή στο ιδιότυπο λογοτεχνικό σαλόνι των Παραβάσεων.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καραντζάς, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, ενώ τα κείμενα ερμηνεύει μια ομάδα αξιόλογων ηθοποιών: ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Γιώργος Γάλλος, η Αλεξία Καλτσίκη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Κεχαγιόγλου, ο Γιάννης Κλίνης, ο Χρήστος Λούλης, η Ρένη Πιττακή, η Ελίνα Ρίζου, ο Μιχάλης Σαράντης, η Μαρία Σκουλά, η Θεοδώρα Τζήμου και η Λυδία Φωτοπούλου. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Πούλιος.

Δημήτρης Καραντζάς

Η αρχή των Παραβάσεων, που πραγματοποιούνται μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, γίνεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17.00 με το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου Η Κασσάνδρα και ο Λύκος.
Το έργο
Η Κασσάνδρα και ο Λύκος είναι ένα αλλόκοτο και, κάποιες στιγμές, ζοφερό μυθιστόρημα, που εξερευνά την παιδική ηλικία και την επώδυνη διαδρομή προς την ενηλικίωση. Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται αριστοτεχνικά με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα. Η Κασσάνδρα γράφει γράμματα στη μητέρα της και, μέσα από τις αφηγήσεις της, γινόμαστε κοινωνοί ενός αιτήματος για αγάπη και συνύπαρξη, στο πλαίσιο της πολυτάραχης σχέσης μητέρας και παιδιού.

Μαρία Κεχαγιόγλου

Δύο σημαντικές ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου, γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.
Η χρήση του μυθιστορήματος γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Καστανιώτη.
Εισιτήρια 5 ευρώ.

1η Φωτογραφία:Ελίνα Ρίζου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ