15.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣημαντικό το έργο των Κέντρων Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων

Σημαντικό το έργο των Κέντρων Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων

Το Κέντρο Κοινότητας της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 14, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, παρουσία του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Δημήτρη Καρέλλα.
Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές κοινωνικής στήριξης που σχεδιάστηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, υλοποιούνται σε επίπεδο Δήμου και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Από αυτές τις νέες δομές του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους, έχουν εξυπηρετηθεί από τις αρχές του χρόνου μέχρι τώρα, περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα.
Το συγκεκριμένο Κέντρο Κοινότητας της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 14, περιλαμβάνει πέντε δομές, η λειτουργία των οποίων διασφαλίζεται από ισάριθμες ομάδες εργαζομένων. Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από δύο Κέντρα Κοινότητας (ένα σταθερό και ένα κινητό), τα οποία λειτουργούν ως κεντρικές δομές για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του γενικού πληθυσμού, και δύο Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ένα σταθερό και ένα κινητό), καθώς και ένα Παράρτημα Ρομά, τα οποία απευθύνονται σε ειδικότερες κοινωνικές ομάδες. «Με τα Κέντρα Κοινότητας δημιουργήσαμε ένα one-stop-shop κοινωνικών υπηρεσιών που αγκαλιάζει ολιστικά τις σύνθετες ανάγκες των συμπολιτών μας σε δύσκολους καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας. Όπως ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη, στα Κέντρα Κοινότητας οι πολίτες υποστηρίζονται για την πρόσβαση στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, καθώς και σε πλήθος άλλων προνοιακών και στεγαστικών επιδομάτων. Παράλληλα, παρέχεται ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, ενώ δίπλα στο κεντρικό Κέντρο Κοινότητας έχει χωροθετηθεί το Job Center του Δήμου Αθηναίων. Τη σημασία των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων για την αναμόρφωση της κοινωνικής πολιτικής τόνισε στον χαιρετισμό του και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ