Πρόγραμμα εθελοντισμού για τον καθαρισμό παραλιών στη Σκιάθο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 9 Απριλίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Ετοιμη για τη νέα τουριστική σεζόν είναι η Σκιάθος και κάθε εμπλεκόμενος φορέας και επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο υπέροχο νησί των Σποράδων βάζει τις τελευταίες πινελιές ώστε όλα να είναι έτοιμα εν όψει της έναρξης του καλοκαιριού, αφού πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν πριν το Πάσχα και τα πρώτα τσάρτερ προσγειώνονται στον διεθνή αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στις 2 Μαΐου.
Κυρίαρχο στοιχείο στην τουριστική Σκιάθο είναι οι 72 μεγάλες υπέροχες παραλίες της, που φημίζονται για τις μοναδικές χρυσαφένιες αμμουδιές της, με κορωνίδα τις φημισμένες Κουκουναριές, που αποτελούν και σημείο αναφοράς για το νησί.
Το νησί, αν και είναι το μικρότερο των Σποράδων σε έκταση, δέχεται περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο τουρίστες ετησίως και στόχος είναι οι αριθμοί να διατηρηθούν και την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Πριν από λίγες ημέρες οργανώθηκε ακόμη ένα πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, ώστε να καθαριστούν στο σύνολό τους οι παραλίες, όπου συμμετείχαν πάνω από 550 μαθητές και 75 εθελοντές-πολίτες με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».