15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛέμε Oχι Στην Πλαστική Σακούλα

Λέμε Oχι Στην Πλαστική Σακούλα

Η υφασμάτινη τσάντα στην καθημερινή ζωή της Αμοργού

 

H διαχείριση απορριμμάτων, αλλά κυρίως η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας ήταν κεντρικό θέμα του διημέρου που διοργανώθηκε στη Χώρα της Αμοργού στις 5 & 6 Μαρτίου 2018 από το Δήμο Αμοργού, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Το διήμερο σεμινάριο είχε θέμα «Διαχείριση των Απορριμμάτων Με την Εκπαίδευση για την Αειφορία: Λέμε Οχι Στην Πλαστική Σακούλα».
Στη διάρκεια της πρώτης μέρας ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δ’ Αθηνών, Θάνος Ιωάννου, παρουσίασε τη «Διαχείριση στερεών αποβλήτων: από τα απόβλητα στους δευτερογενείς πόρους».
Το σεμινάριο χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμοργού, Νίκος Φωστιέρης, παρουσιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στο νησί και τα μελλοντικά βήματα.
Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε εξόρμηση εθελοντών του νησιού, εκπαιδευτικών και των Συνεργατών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στις επιχειρήσεις της Χώρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών και την δέσμευσή τους ότι θα παρακινούν τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ