Χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 21 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Η έρευνα για τον εντοπισμό περίπου 7.500 αγνοούμενων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της δεκαετίας του 1990 στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, συνεχίζεται, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Αγνοουμένων στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Μάρκο Γιούρισιτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, “υπάρχουν προβλήματα σε όλες τις κοινότητες, επειδή οι άνθρωποι που αναζητούν τους αγαπημένους τους, στιγματίζονται από τις τοπικές αρχές, αλλά και προβλήματα που ανακύπτουν εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα”.
Ο κ. Γιούρισιτς, επισήμανε, ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αναζητά διπλάσιο αριθμό αγνοουμένων, σε σχέση με τις άλλες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
“Έχουμε 7488 άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δηλαδή διπλάσια από όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας […] Ελπίζω ότι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, θα αλλάξει έτσι ώστε ολόκληρη η κοινωνία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης να μπορεί να ενωθεί γύρω από αυτό το πρόβλημα, η επίλυση του οποίου είναι απαραίτητη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούρισιτς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ