Τσαβούσογλου: Η τουρκική μειονότητα της Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και θα παραμείνει τουρκική

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 18 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.
Στις δηλώσεις περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη επιμένει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε νέα του ανάρτηση στο Twitter.
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
«Ο πρόεδρος μιας χώρας, η οποία λέγεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, αποκάλεσε και πάλι τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και θα παραμείνει τουρκική».
Υπενθυμίζεται ότι το όλων ζήτημα προέκυψε έπειτα από δηλώσεις του μειονοτικού δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), στην Προύσα της Τουρκίας.
Μεταξύ άλλων, ο μειονοτικός δήμαρχος έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη» και δήλωσε πιστός στον «τουρκισμό» του, ενώ παραδέχθηκε ότι εκλέχθηκε χάρη στη βοήθεια του «BTTDD».
Στα παραπάνω έσπευσε να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υπεραμύνθηκε της ελληνικότητας της Θράκης, κάνοντας λόγο για «ελληνική μουσουλμανική μειονότητα».
Πάντως, ο μειονοτικός δήμαρχος, σε διευκρινιστική του δήλωση, κατήγγειλε σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των λεγομένων του.
«Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.
Πηγή Sputniknews.gr