Τετραπλό «χτύπημα» της Τουρκίας με NAVTEX σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 22 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , , ,

Με τις τέσσερις NAVTEX που εξέδωσαν οι σταθμοί σε Αττάλεια και Σμύρνη δεσμεύονται μεγάλες περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Στην έκδοση τεσσάρων NAVTEX για ασκήσεις με βολές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά σε Λήμνο, Καστελόριζο, καθώς σε μεγάλη έκταση της κυπριακής ΑΟΖ, προχώρησε η Τουρκία.
Την αρχή έκανε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας με NAVTEX που «δεσμεύει» θαλάσσια περιοχή εντός κυπριακής ΑΟΖ, για βολές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη στις 19:00 έως την Πέμπτη στη 01:00.
Ο ίδιος σταθμός εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX, αυτή τη φορά για ναυτικά γυμνάσια σε περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ, που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 15:00 την ίδια ημέρα.
Ο σταθμός της Αττάλειας δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς με νέα NAVTEX δεσμεύει θαλάσσια περιοχή νότια του συμπλέγματος Μεγίστης, για ναυτική άσκηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη από τις 05:00 έως τις 09:00 την ίδια ημέρα.
Εκτός όμως από τις τρεις NAVTEX για την ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία με τέταρτη NAVTEX δεσμεύει περιοχή στο βορειοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο.
Σύμφωνα με τη NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να εκτελέσει ασκήσεις με βολές, την Πέμπτη από τις 01:30 μέχρι τις 07:00.
Πηγή Sputniknews