Ο Τζόκερ ανακτά τον έλεγχο του αμερικανικού box office

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 29 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Στο τέταρτο Σαββατοκύριακό της στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία Joker της Warner Bros επέστρεψε στην κορυφή του εγχώριου box office, επικρατώντας με διαφορά λίγων εκατομμυρίων δολαρίων της ταινίας της Disney «Maleficent: Η δύναμη του Σκότους».
Οι δύο «κακοί» έδωσαν σκληρή μάχη για την πρωτιά, όμως βάσει των εκτιμήσεων σήμερα ο Τζόκερ στέφεται νικητής με εισπράξεις εισιτηρίων στα 18,9 εκατ. δολάρια. Η κατάταξη θα μπορούσε να αλλάξει από τη Δευτέρα μετά την τελική καταμέτρηση, αφού η Maleficent 2 ακολουθεί σε μικρή απόσταση με εισπράξεις στα 18,5 εκατ. δολάρια.
Η νίκη έκπληξη επιβεβαιώνει την εντυπωσιακή αντοχή του Joker, που είναι η τρίτη μονάχα ταινία φέτος, μετά το Glass και το Avengers: Endgame, που εξασφαλίζει την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια τριών Σαββατοκύριακων.
Πρόσφατα, το Joker αναδείχθηκε στην πλέον επιτυχημένη ταινία, που έχει ταξινομηθεί στην κατηγορία R στις ΗΠΑ, που, δηλαδή, απαγορεύεται για τους θεατές κάτω των 17 ετών, που δεν συνοδεύονται, καθώς έχει συγκεντρώσει 849 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ έχει εισπράξεις 277 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Αμερική και 571 εκατ. δολαρίων στο διεθνές box office.
Το πόντιουμ θα ολοκληρωθεί με την «Οικογένεια Ανταμς» με εισπράξεις στα 11,7 εκατ. δολάρια το Σαββατοκύριακο και 72,8 εκατ. δολάρια σε τρεις εβδομάδες.
Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Zombieland: Double Tap με εισπράξεις στα 11,6 εκατ. δολάρια και συνολικά 47 εκατ. δολάρια σε διάστημα 2 εβδομάδων.
Η ταινία τρόμου Countdown έκανε την εντυπωσιακότερη αρχή μεταξύ των νέων ταινιών που προβλήθηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με εισπράξεις στα 9 εκατ. δολάρια. Η υπόθεση αφορά μια νοσοκόμα που κατεβάζει μια εφαρμογή, η οποία προβλέπει πότε θα πεθάνει κάποιος. Το κόστος της ανέρχεται στα 6,5 εκατ. δολάρια.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ