Μία εβδομάδα γιορτή για το σινεμά στις κινηματογραφικές αίθουσες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 5 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Με τέσσερις, από τις δέκα συνολικά ταινίες που βγαίνουν απόψε στους κινηματογράφους, να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και τη δική τους γοητεία, μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα της χρονιάς.
Οι ταινίες που αξίζουν να δουν οι φίλοι του καλού σινεμά είναι το φιλμ μυστηρίου «Στα μαχαίρια», το τολμηρό δράμα «Η Βασίλισσα της Καρδιάς», το δράμα περιπλάνησης «Λιλιάν» και το πρωτότυπο animation για τον πρωτοπόρο του σουρεαλιστικού σινεμά «Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες».
Στα Μαχαίρια (Knives Out)
Ταινία μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Αννα ντε Αρμάς, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον κ.ά.
Γοητευτικό φιλμ μυστηρίου, αλά Αγκάθα Κρίστι, με γερές δόσεις μαύρου χιούμορ, που διαθέτει ένα ευπρόσωπο επιτελείο ηθοποιών, απ’ τους οποίους ξεχωρίζει η παρουσία του Ντάνιελ Κρεγκ, μία ιδιαιτέρως προσεγμένη παραγωγή κι ένα καλοδουλεμένο στόρι. Ο Ράιαν Τζόνσον, που έχει στο ενεργητικό του τον «Πόλεμο των αστρων – Οι Τελευταίοι Τζεντάι», αλλά και ταινίες διαφορετικών ειδών, σου δίνει την αίσθηση ότι από νέος θα ήθελε να γυρίσει μια ταινία μυστηρίου και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει και μάλιστα με δικό του σενάριο. Ο Τζόνσον φαίνεται να το απολαμβάνει και μεταδίδει αυτή την απόλαυση και στο θεατή, ακόμη και σε αυτόν που δεν ελκύεται από τις ταινίες μυστηρίου και μάλιστα αυτές που παραπέμπουν στην Αγκάθα Κρίστι.