Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook απαντώντας στην άρνηση της οικογένειας Μπακογιάννη για μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης».
Τη δική του απάντηση στην άρνηση της οικογένειας Μπακογιάννη να ονομαστεί ο σταθμός Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» έδωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.
«Έχω αποφύγει να σχολιάσω το θέμα της μετονομασίας των σταθμών του μετρό της Αθήνας, πριν να έχω εικόνα της κατάληξής του. Τώρα, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη, οφείλω να το κάνω», αναφέρει αρχικά στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook.
Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Ταχιάος η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ήταν ενήμερη για την ιδέα ενώ σημειώνει πως δεν του «ήρθε ξαφνικά θεία επιφοίτηση» να αλλάξει τις ονομασίες του μετρό.
«Άλλωστε, για κανέναν στη σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο Παύλος Μπακογιάννης δεν θα μπορούσε να είναι ένα όνομα σε μία ταμπέλα, όπως το ίδιο ισχύει αυτονόητα και για την οικογένειά του με την οποία υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αναφέρει πως γνωρίζει μέσω της εμπειρίας του τις περιπλοκές μια μετονομασίας και συμφώνησε να το κάνει εφόσον μπορούσε να το υποστηρίξει,
«Δεν συμφώνησα να εισηγηθώ κάτι που δεν μπορούσα να υποστηρίξω σε πολλαπλά επίπεδα. Όσοι με γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται ότι δεν θα το έκανα ποτέ», σημειώνει.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως επιτακτική την ανάδειξη θετικών συμβόλων όπως ο Παύλος Μπακογιάννης ενώ εξηγεί γιατί η αναφορά σε αυτόν θα ήταν σημαντικό να γίνει στο μετρό.
«Πιστεύω ότι σε μία σύγχρονη πόλη και μάλιστα με τις ευκολίες που παρέχουν σήμερα τα smartphones, οι ονομασίες των σταθμών μπορούν κάλλιστα να ιντριγκάρουν τον πολίτη και ιδανικά κάθε χρήστη που έχει κάτι να αποκομίσει από αυτές, χωρίς δογματική προσκόλληση στην αναφορά στον χώρο», αναφέρει.
Τέλος εκφράζει τη λύπη του για το ότι έγινε μέρος μια συζήτησης που θα έπρεπε να γίνεται μόνο για τη συμβολική υπόσταση του Παύλου Μπακογιάννη αλλά και για το ότι γίνεται λίγο πριν την 30η επέτειο της δολοφονίας του.
«Με αυτήν μου την ανάρτηση εξαντλώ το θέμα. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε τίποτε και κανέναν για το γεγονός, ούτε να μπω σε θεωρητική συζήτηση για τις ονοματοδοσίες», καταλήγει.
Πηγή sputniknews